Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Editorials Επεξεργασία
Submit an Article
Μάιος 2009…. Οι Γερμανοί ξανάρχονται…
Παρασκευή, 01 Μάιος 2009 00:00

Ο όμιλος Siemens, ο Νοτιοαφρικανός  πρόεδρος Τάμπο Μπέκι που φέρεται να ενέχεται σε σκάνδαλο δωροληψίας ύψους εκατομμυρίων δολαρίων για την διαδικασία ανάθεσης συμβολαίου κατασκευής υποβρυχίων σε γερμανικό ναυπηγείο… Η Φαρμακευτική εταιρία Bayer και η περίφημη ιστορία με τους εννέα υπαλλήλους που αντιμετώπιζαν έρευνα σε βάρος τους για δωροληψία, η εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn που μίσθωσε μία άλλη εταιρεία για να παρακολουθεί τηλεφωνικά δεδομένα εργαζομένων της. Η Deutsche Telekom και το πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο κατασκοπείας… Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Λιντλ, πλήρωσε μεγάλο πρόστιμο επειδή παρακολουθούσε τους υπαλλήλους της με μυστικές κάμερες. Η εταιρία ΜΑΝ που διαφημίζεται τελευταία στην πατρίδα μας δια μέσου της εταιρίας ΝΕΟΠΛΑΝ και οι μικροί – μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές που εξαγοράζουν τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Όλα αυτά είναι τα επίκαιρα σκάνδαλα MADE IN GERMANY που μας απασχολούν καθώς συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του τι μέλλει γενέσθαι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα σκάνδαλα είτε στα μικρά κλειστά πολιτικά συστήματα, είτε σε φιλελεύθερες, ανοικτές κοινωνίες είναι πάντοτε μια πολύ ενοχλητική υπόθεση για κάθε εξουσία. Η αντίδραση της πολιτείας είναι το κουκούλωμα. Μολονότι οι κουκουλοφόροι διώκονται ποινικά από την πολιτεία, η απορία είναι ποιος είναι χειρότερος: Ο κουκουλοφόρος που πετάει πέτρες ή αυτός που κουκουλώνει σκάνδαλα;

Ποιος συντέλεσε κατά την αρχαιότητα στην κατάρρευση της Αθηναϊκής αυτοκρατορίας; Η μητέρα όλων των πολιτικών σκανδάλων, η καταστροφή των Ερμών στην Αρχαία Αθήνα πριν σαλπάρει ο στόλος για την Εκστρατεία της Σικελίας. «Μια αμαρτία που παραμένει μυστική δεν είναι αμαρτία… Μολιέρος (1622-1673)…». Δεν θα ήταν σκάνδαλο η Ροζ υπόθεση του πληθωρικού και εφευρετικού Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι, εάν εκείνος δεν διοχέτευε την υπόθεση στον Τύπο ή δεν αθωωνόταν από μια επιτροπή της Γερουσίας –μετά από διευκρινίσεις του ιδίου, πως όταν έλεγε ότι δεν είχε σεξουαλικές σχέσεις με την κ. Λεβίνσκι δεν εννοούσε και το στοματικό έρωτα. Εμείς υπογραμμίζουμε τα σκάνδαλα γιατί ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν τη ρότα της ιστορίας. Θα διαμορφώσουν την κοινωνική συνείδηση. Θα μας επηρεάσουν και συσπειρώσουν, κάνοντάς μας καλύτερους ανθρώπους στη ζωή, στη σκέψη, στη συμπεριφορά. Στις ημέρες μας ολοένα και λιγότερο γίνεται λόγος για ευτυχισμένη οικογένεια, ενώ αντιθέτως υπερτονίζεται η ευτυχία του ατόμου. Το να εκφράζουμε με έργα την αγάπη είναι ο λόγος ύπαρξης της Οικογένειας. Χαρές – λύπες, αγωνίες – πίκρες, επιτυχίες – αποτυχίες, αξίες οικογενειακές. Αξίες αστείρευτες και αλησμόνητες, αξίες που τείνουν να αμβλυνθούν.

Ας είναι ο Μάης λοιπόν αφιερωμένος στα παιδιά όλου του κόσμου όπου υπεύθυνα και με αγάπη θα τα μάθουμε να ονειρεύονται "... από ένα κομμάτι ζεστό ψωμί μέχρι ένα ταξίδι στ’ άστρα..." Η Σοφία και ο Ανδρέας έγιναν γονείς φέρνοντας στον κόσμο το μικρό Δημήτρη. Ας του ευχηθούμε να είναι γερός και δυνατός. Να είναι η αρχή για έναν κόσμο καλύτερο κι άξιο να τον ζούνε…

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece