Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Editorials Επεξεργασία
Submit an Article
Μάρτιος 2009… Sailing Channel Greece: αισίως γίναμε ενός έτους…
Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2009 00:00
Σαν να ήταν χτες η πρώτη μας σκέψη για να κατασκευάσουμε ένα site που θα υπηρετεί την ιστιοπλοΐα. Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος με χαρές και λύπες, αγωνίες και πίκρες, επιτυχίες και αποτυχίες. 365 ημέρες και νύκτες σχεδιάζοντας μαζί σας ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον, «…καλύτερο από χθές, λιγότερο καλό από αύριο…» Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση, την ηθική υποστήριξη, το λόγο για να γινόμαστε καλύτεροι…

Μια χρονιά γεμάτη από ιστιοπλοϊκή δράση. Η ομάδα του Sailing Channel Greece έδωσε το παρόν στη γραμμή της εκκίνησης των περισσότερων ιστιοπλοϊκών γεγονότων. Από το καθιερωμένο Ράλλυ της Ύδρας του ΠΟΙΑΘ που κάθε χρόνο ανοίγει την αυλαία της εαρινής περιόδου. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη μετά από καιρό απραξίας και φρέσκια μουράβια πέφτουν στο νερό, σημειώνοντας ρεκόρ στις συμμετοχες καθώς η διάθεση των ιστιοπλόων είναι έντονη. Εμείς βρεθήκαμε εκεί για την κάλυψη του αγώνα αλλά και την παραγωγή ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση. Από τον αγώνα ελληνικής επανάστασης μέχρι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Τακαπούνα στο Βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας. Εκεί που η ελληνική αποστολή έδινε τη δική της μάχη, με τα κρίτήρια πρόκρισης, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στις 24 Μαρτίου.

Μια Ολυμπιακή Χρονιά… Στο Πεκίνο ζήσαμε τα εντονότερα συναισθήματα με πρωταγωνιστές τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ιστιοπλόους. Το πρώτο χρονικά μετάλλιο για την πατρίδα μας ήρθε από την ιστιοπλοΐα και τις Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη. Η Βιργινία στελέχωσε την ομάδα της Σοφίας μόλις 156 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των αγώνων. Τι χρονιά και αυτή… Τέλος καλό, όλα καλά. Το Sailing Channel Greece κάλυψε όλες τις ιστιοδρομίες, μοιράστηκε καθημερινά τις αγωνίες και τα έντονα συναισθηματα δημοσιεύοντας τις προσπάθειες των ελληνόπουλων  μόλις λίγα λεπτά μετά από το πέρας των ιστιοδρομιών.

Η αγάπη μας για την ιστιοπλοΐα, μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε… Καλή ιστιοπλοϊκή χρονιά λοιπόν και καλά πανιά μια που το καλοκαίρι είναι γεμάτο από συναρπαστικούς αγώνες…
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece