Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Ειδήσεις Επεξεργασία
Submit an Article
Η Ανατολή στρέφει την πυξίδα της προς τη Δύση...αναζητώντας ευκαιρίες ανάπτυξης
Παρασκευή, 09 Απρίλιος 2010 15:42
Οι πρόσφατες ελληνικές παραγγελίες για νέες ναυπηγήσεις ενισχύουν το ενδιαφέρον της Άπω Ανατολής  μέσω μιας πρωτοφανούς στα χρονικά συμμετοχής στην φετινή διοργάνωση των Ποσειδωνίων 2010, η οποία θα λάβει χώρα για 22η φορά στην Ελλάδα, από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού...

Η πρόσφατη έξαρση παραγγελιών για νέες ναυπηγήσεις από Έλληνες πλοιοκτήτες και η σημαντική πλέον παρουσία της Ινδίας ως παγκόσμιας ναυπηγικής δύναμης είναι οι δύο καθοριστικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αδιαμφισβήτητη διεκδίκηση της ηγετικής θέσης της Ασίας στον κλάδο κατασκευής πλοίων. Κάθε πτυχή της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Άπω Ανατολής θα δώσει το παρόν στην έκθεση, καλύπτοντας τους τομείς των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των χρωμάτων και των νηολογίων. Ένα άλλο σημείο - σταθμός των Ποσειδωνίων 2010 είναι η σημαντική παρουσία του κλάδου των πετρελαϊκών προϊόντων, τον οποίο εκπροσωπούν εταιρείες πετρελαίου, εφοδιασμού καυσίμων και λιπαντικών. Περίπου 20.000 επισκέπτες αναμένεται να παρευρεθούν στην φετινή διοργάνωση, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2008. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί καθώς ο κόσμος βγαίνει από την ύφεση και πολλοί αναμένεται να εστιάσουν στους τρεις βασικούς τομείς ανάπτυξης: την κατασκευή πλοίων, τον εξοπλισμό πλοίων και την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών. Οι οργανωτές αναμένεται να υποδεχθούν περισσότερους από 1.700 εκθέτες από 80 χώρες.
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece