Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Ειδήσεις Επεξεργασία
Submit an Article
Σε οικονομικό αδιέξοδο ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 13:57

Γενναίες αποφάσεις πρόκειται να πάρει ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης την ερχόμενη εβδομάδα καθώς τα υψηλά πρόστιμα που του επιβλήθηκαν με την αιτιολογία ότι χρησιμοποιεί παράνομα τον χώρο του αιγιαλού θα αναστείλουν τη λειτουργία των τμημάτων της ιστιοπλοΐας, της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης και της ποδηλασίας.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που θα οδηγήσουν τη διοίκηση του Ομίλου σε συρίκνωση τμημάτων αναφέρονται αναλυτικά στην επιστολή που εστειλε ο πρόδερος του ομίλου κ. Ζήνων Αθανασιάδης στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή:
«Όπως γνωρίζετε με το Νόμο 3842/2010 περί φόρου εισοδήματος στα ναυταθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία ο ΟΦΘ καλείται να πληρώσει περίπου 42.000 ευρώ αναδρομικά για το έτος 2010. Επί πλέον πληρώνουμε ενοίκιο στην Κ.Ε.Δ. (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) για το χώρο που κατέχουμε, πληρώνουμε πρόστιμα (το τελευταίο 16.000 ευρώ) στην Κ.Υ.Δ. (Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) για παράνομη χρήση του αιγιαλού λόγω της εισόδου των ιστιοπλοϊκών, κωπηλατικών και σωστικών - προπονητικών σκαφών στη θάλασσα, πληρώνουμε παράβολα στο Λιμεναρχείο για τη διεξαγωγή αγώνων στο Θερμαϊκό Κόλπο και θεωρούμε ότι μπορεί να πληρώνουμε πολλά περισσότερα και από ορισμένες ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες.
Η πρόσφατη φορολογία προστιθέμενη στα προγενέστερα έφερε τον Όμιλο σε απελπιστική κατάσταση. Διαπιστώνουμε ότι οι δικές μας δυνάμεις δεν φθάνουν πλέον για να αντιμετωπίσουμε τα έξοδά μας, έτσι αποφασίσαμε να αναστείλουμε ή και να καταργήσουμε κάποια από τα τμήματα Κωπηλασίας, Ιστιοπλοΐας, Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης και Καταδύσεων από βατήρα, που με τόση συνέπεια καλλιεργούμε μέχρι σήμερα. Μετά από τα παραπάνω, περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες προς την Πολιτεία για να παρακάμψουμε το ανυπέρβλητο εμπόδιο που μας δημιουργήθηκε, προκειμένου να πετύχετε την, εκ μέρους της, ανάκληση του άμεσου και άδικου φόρου που μας επέβαλε, λόγω του μη κερδοσκοπικού - κοινωφελούς έργου που προσφέρουμε και επί πλέον να σας γνωρίσει τις προθέσεις της, σε ότι αφορά τη στήριξή της ή όχι στην επιβίωση του ναυταθλητισμού στη χώρα μας και θα το θεωρούσαμε θετικό να μας επισκεφθείτε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι, τις εγκαταστάσεις που διαθέτουμε και το έργο που επιτελούμε».
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece