Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Ειδήσεις Επεξεργασία
Submit an Article
Επιχείρηση διασωσης του ερυθρού τόνου
Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 09:02

Ξεκινησε σήμερα 1 Ιουνίου 2011 η επιχείρηση ενάντια στη διεθνή μαφία παράνομης αλιείας και διακίνησης ερυθρού τόνου στη Μεσόγειο. Πριν από ένα χρόνο ελληνική ερευνητική ομάδα είχε εμπλακεί σε θερμό επεισόδιο με έξι τουρκικά αλιευτικά σκάφη στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Φούρνων.

Το Αρχιπέλαγος συμμετέχει στην επιχείρηση, η οποία συντονίζεται από τη Sea Shepherd Conservation Society, γνωστή - για την πολύνθετη αντισυμβατική της δράση, μη κερδοσκοπική οργάνωση. Μέλος του Αρχιπελάγους βρίσκεται στο πλοίο M/Y Steve Irwin, που ξεκινάει από τη νότια Γαλλία με προορισμό το Λιβυκό πέλαγος και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα, μέλη της ερευνητκής ομάδας του Αρχιπελάγους θα πραγματοποιούν περιπολίες με το ιστιοπλοϊκό και ταχύπλοο σκάφος της οργάνωσης στα ελληνικά και διεθνή ύδατα, προκειμένου να εντοπίσουν και αν χρειαστεί να αποτρέψουν παράνομη διακίνηση αλιευμάτων.


 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece