Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Ειδήσεις Επεξεργασία
Submit an Article
Η Ιστιοπλοΐα βοηθά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση...
Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2010 00:00

Στη Χώρα του Ποτέ

Συντάχθηκε απο την Δήμητρα Διδαγγέλου

Πόσες φορές δεν έχετε δει το παιδί σας να ασφυκτιά στους τέσσερις τοίχους του διαμερίσματος; Ειδικά όταν ο καιρός και η διάθεση φτιάχνουν δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα παιδί να μη μπορεί να βγει έξω, ελεύθερο να χαρεί τη φύση...


Κάποιες φορές μπορεί να γίνει αυτό εφικτό, ορισμένα απογεύματα ή Κυριακές, πάντα όμως με συνοδεία ενηλίκου. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η έλλειψη της φύσης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάθεση και συμπεριφορά του παιδιού. Είναι πολύ πιθανό να το έχετε παρατηρήσει κι εσείς οι ίδιοι οι γονείς. Η επαφή με τη φύση έχει αποδειχθεί θεραπευτική για την παιδική κατάθλιψη και την παχυσαρκία.

Ο αθλητισμός ανέκαθεν ήταν ένα μέσο εκτόνωσης όχι μόνο των ενηλίκων, αλλά και των παιδιών. Ειδικότερα η ιστιοπλοΐα μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό τρόπο άθλησης για τους μικρούς μας φίλους. Εκτός του ότι γυμνάζεται όλο το σώμα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Η θάλασσα και ο άνεμος μπορούν να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες, μακριά από το φυσικό περιβάλλον.

Μικροί πρωταθλητές στο Σαρωνικό

Το χειριστήριο του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να αντικατασταθεί από τη λαγουδέρα, η μαύρη οθόνη της τηλεόρασης από τα λευκά πανιά και η βόλτα στο παρκάκι της γειτονιάς από το πιο κοντινό λιμάνι.
Επιπρόσθετα, τα παιδιά με την ιστιοπλοΐα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν μόνα τους, να ψάξουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων, να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και η σωστή λήψη αποφάσεων.
Οι γονείς μπορούν να είναι ελεύθεροι κατά τις ώρες που το παιδί προπονείται – αρκεί να είναι σίγουροι ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Τι καλύτερο απο ένα θαλασσινό μεζέ για εμάς τους μεγαλύτερους στο Ναυτικό Όμιλο: Όταν τα παιδιά επιστρέψουν συνεπαρμένα από το μάθημα θα έχουν μπει σε έναν καινούργιο κόσμο.

 

Το πρώτο άγγιγμα του θαλασσινού ανέμου θα δώσει το παιδί μια ανεπανάληπτη αίσθηση ανεξαρτησίας, που τόσο πολύ αναζητά στον μικρό του κόσμο. Θα ζήσει εμπειρίες που δύσκολα θα ξεχάσει με την ενηλικίωση και είναι πολύ πιθανό να θέλει να τις επαναλάβει.

Μικροί πρωταθλητές

Όσοι κάνατε ιστιοπλοΐα από παιδιά μάλλον έχετε ήδη κλείσει πονηρά το μάτι…

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece