Ιστιοπλοΐα Περί ανέμων & υδάτων Ειδήσεις Επεξεργασία
Submit an Article
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2008 00:00

EIO LOGO
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΧΗ ΣΤΑ LASER RADIAL ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


 

Στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος Laser radial στη μακρινή Νέα Ζηλανδία μπαίνουν από το Σάββατο 4 αθλήτριές μας.  Πρόκειται για τις Β. Κραβαριώτη, Ε. Μαντζαράκη, Μ. Βλάχου και Χ. Κολυδά, οι οποίες θα τρέξουν μαζί με άλλες 113 κοπέλες από όλο τον κόσμο.

Αυτό το πρωτάθλημα έχει τεράστια σημασία για τη χώρα μας, διότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα να πάρει την πρόκριση για τους ολυμπιακούς αγώνες της Κίνας.  Τα πράγματα είναι δύσκολα.  Έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση 20 χώρες και άλλες τόσες θα κυνηγήσουν τις 6 προνομιούχες θέσεις.  Χρειάζεται προσπάθεια και τύχη για τις ελληνίδες αθλήτριες.

Οι χώρες που διεκδικούν την πρόκριση είναι οι Ταιπέι, Μαλαισία, Παρθένοι νήσοι, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Ισπανία, Ελλάδα, Ινδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Λετονία, Παραγουάη, Περού, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία και Τουρκία.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 20 Μαρτίου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Το Σαββατοκύριακο αρχίζει στη Μαγιόρκα ο διεθνής αγώνας με την επωνυμία «κύπελλο της πριγκίπισσας Σοφίας». Επίσημοι καλεσμένοι είναι ο Α. Παπαθανασίου στα Φινν και οι Σ. Μπεκατώρου – Χ. Χαραμουντάνη – Σ. Παπαδοπούλου στα Yngling.  Θα τρέξουν ακόμα οι Ε. Χειμώνας, Α. Μιχαήλ, Α. Μπουγιούρης και Λ. Θεοδοσιάδης στα Laser standard, οι Γ. Φράγκος, Γ. Σουλουτζιδάκης, Λ. Οικονομίδης, Α. Χριστοφής, Δ. Βλαχάκης και Α. Βαχαβιόλος στα RSX ανδρών και οι Α. Φράι, Χ. Αντωνάτου, Α. Δαύρου στα RSX γυναικών.

Το ενδιαφέρον, βέβαια, είναι στραμμένο στα 470 ανδρών όπου θα ξεκαθαρίσει ποιο σκάφος θα μας εκπροσωπήσει στην Κίνα.  Θα τρέξουν οι Μ. Μηλαίος – Π. Καγιαλής, Π. Μάντης – Θ. Πολυχρονίδης Α. Κοσματόπουλος – Α. Παπαδόπουλος, Π. Καμπουρίδης – Γ. Ωρολογάς.

Οι αγώνες τελειώνουν 21 Μαρτίου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ι.Ο.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece