Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Διεθνείς Αγώνες Επεξεργασία
Διεθνείς Αγώνες Ιστιοπλοΐας - Sailing Channel Greece
Χριστούγεννα στη θάλασσα για τα πληρώματα του Volvo Ocean Race.
Κυριακή, 21 Δεκέμβριος 2008 20:58

Τα «κάλαντα» ίσως αναγκαστούν να ακούσουν εν πλω οι 8 κυβερνήτες και πληρώματα του Volvo Ocean Race. Η έλλειψη αέρα καθυστερεί την άφιξή τους στην Σιγκαπούρη, η οποία αναμενόταν στις 23 Δεκεμβρίου.


Συντάχθηκε απο την Έλενα Μπουζαλά

Τα οκτώ σκάφη του Volvo Ocean Race αναζητούν αέρα για να φθάσουν, από το Κοτσίν της Ινδίας, στη Σιγκαπούρη. Εκτός από την έλλειψη αέρα, η ζέστη και τα δυνατά ρεύματα έχουν κόψει την ταχύτητα του στόλου, που αναμενόταν να φθάσει στη Σιγκαπούρη στις 23 Δεκεμβρίου.

Volvo Ocean Race

Ο Ζιουλς Σάλτερ, μέλος του πληρώματος «ΕΡΙΚΣΟΝ 4» δήλωσε…«Ξεφύγαμε από την πορεία μερικές φορές. Ήμασταν 5 ή 6 μίλια μπροστά από όλους, αλλά τώρα είμαστε 10 ή 15 περίπου μίλια πίσω. Φαίνεται σαν να έχουμε πιαστεί σε κάποιο ρεύμα προς τα βόρεια, από το οποίο οι άλλοι ξέφυγαν νότια νωρίτερα. Πιθανώς να χάσουμε μερικά μίλια ακόμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά γι’ αυτό.»

Η διαδρομή είναι 1.950 μιλίων, και ίσως αυτή να είναι η μικρότερη των αγώνων, αλλά υπάρχει φόβος στα πληρώματα λόγω της απειλής των επιθέσεων από τους Σομαλούς Πειρατές, αλλά και το άγχος καθώς τα αποθέματα του φαγητού τελειώνουν.

Ο Μπράντ Τζάκσον είναι ο Κυβερνήτης του «ΕΡΙΚΣΟΝ 4»… «¨Έπρεπε να μειώσουμε τις μερίδες, καθώς πηγαίνουμε αργά. Σήμερα ο σεφ μας, κατάφερε να κάνει το φαγητό από επτά ημερών, εννέα.»

Το «Έρικσον 4» κυριαρχεί μέχρι στιγμής στον αγώνα, έχοντας κατακτήσει δύο νίκες στους δύο πρώτους γύρους και τους 26 βαθμούς, από τους 28.

Σήμερα το απόγευμα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από το σκάφος «Τελεφόνικα Μπλου» με κυβερνήτη τον Ολλανδό Βετεράνο, Μπόουϊ Μπέκιν.

Η μάχη για την τρίτη θέση δίνεται ανάμεσα στα σκάφη RUMA IL MOSTRO και το ρωσικό ΚΟΖΑΤΚΑ. Συνολικά οι γύροι είναι 10 με 6 αγώνες στα λιμάνια, πριν ο τολμηρός στόλος του Volvo Ocean Race φθάσει στον προορισμό του: την Αγία Πετρούπολη.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece