Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Διεθνείς Αγώνες Επεξεργασία
Διεθνείς Αγώνες Ιστιοπλοΐας - Sailing Channel Greece
Tο Volvo Ocean Race στη Σιγκαπούρη…
Τετάρτη, 24 Δεκέμβριος 2008 18:11

Σε εξέλιξη είναι ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Volvo Ocean Race, με το τρίτο κομμάτι του αγώνα να ολοκληρώνεται με την άφιξη των σκαφών και των πληρωμάτων στην Σιγκαπούρη, έχοντας καλύψει κάτι λιγότερο από 2000 ναυτικά μίλια, ξεκινώντας από την Ινδία...


Συντάχθηκε απο το Γιώργο Δήμο

Ο Μπόουι Μπέκινγκ και η ομάδα της Telefonica Blue έδωσαν ένα τέλος στην κυριαρχία της Ericsson 4 στο παγκόσμιο γύρο του Volvo Ocean Race. Ο Ολλανδός και η ομάδα του κέρδισαν το τρίτο σκέλος του αγώνα από το Κόχιν της Ινδίας μέχρι τη Σιγκαπούρη.
Ο Μπόουι Μπέκινγκ είναι ο κυβερνήτης του Telefonica Blue… «Κάθε στιγμή, οπότε είναι πραγματικά εντυπωσιακό, πραγματικά σκληρό και νομίζω πως τα παιδιά και εγώ δικαιούμαστε λίγο ύπνο…»

VOLVO OCEAN RACE 2008 2009Το ισπανικό γιοτ έκοψε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού, ενώ το προπορευμένο μέχρι σήμερα στη γενική κατάταξη Ericsson 4, του οποίου ηγείται ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Τόρμπεν Γκρέιλ, τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Τα 4 πρώτα σκάφη ολοκλήρωσαν τη διαδρομή με 20 λεπτά διαφορά το ένα από το άλλο, ενώ τα τελευταία 3 με διαφορά τριών λεπτών περίπου μετά από ταξίδι 9 ημερών και συνολικά 1.950 ναυτικών μιλίων.
Το σκάφος της Πούμα, με κυβερνήτη τον Αμερικανό Κεν Ριντ αναδείχτηκε νικητής στη μάχη της 3ης θέσης μόλις 1 λεπτό και 47 δευτερόλεπτα μπροστά από το Ericsson 3, που πάνω στη στροφή κέρδισε το ομότιτλο σκάφος του Ericsson 4 με διαφορά μόλις 40 δευτερολέπτων. Η νίκη του συγκεκριμένου σκέλους έδωσε στο Telefonica Blue, 8 βαθμούς ανεβάζοντας τους έτσι στη δεύτερη θέση με 30,5 βαθμούς, μόλις 4,5 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του αγώνα Ericsson 4.
Ο Ζιούλς Σάλτερ από το ERIKSSON 4 δήλωσε: «Δεν πήραμε τη νίκη, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά και ίσως να είχαμε κερδίσει. Από τη μία πλευρά μπορούσε να πάει καλύτερα. Ναι, θα έπρεπε να είχαμε πάει καλύτερα…»
Το 4ο σκέλος του αγώνα ξεκινάει και πάλι στης 10 του Γενάρη από τη Σιγκαπούρη, ενώ σημείο τερματισμού μετά από ένα ταξίδι περίπου δυόμισι χιλιάδων ναυτικών μιλίων, θα είναι το Τσιν Ντάο της Κίνας, στις 18 του ίδιου μήνα.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece