Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Διεθνείς Αγώνες Επεξεργασία
Διεθνείς Αγώνες Ιστιοπλοΐας - Sailing Channel Greece
VOLVO OCEAN RACE… Το ΕΡΙΚΣΟΝ 3 οδηγεί τον Στόλο…
Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2009 23:48
Σε εξέλιξη βρίσκεται το 5ο σκέλος του VOLVO OCEAN RACE, και το ΕΡΙΚΣΟΝ 3 οδηγεί την κούρσα στο μεγαλύτερο και δυσκολότερο αγώνα των εννέα μηνών και των 37000 ναυτικών μιλίων…


VOLVO OCEAN RACE
Τα σκάφη πήραν εκκίνηση στις 14 Φεβρουαρίου από  Τσιν Ντάο της Κίνας και αναμένεται να τερματίσουν στο ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας τέλος Μαρτίου, με τη συμπλήρωση 12,300 ναυτικών μίλίων. Μετά από ένα μήνα στη θάλασσα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του στόλου είναι ο Νορβηγός ΝΕΒΙΓΚΑΙΤΟΡ του ΕΡΙΚΣΟΝ 3 Άκσελ Μαγκντάλ που αποφάσισε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το στόλο, και με Βόρεια κατεύθυνση καβάτζαρε πρώτος την πύλη στη Νέα Ζηλανδία. Ο 59χρονος Σουηδός Μάγνους Όλσον βρίσκεται στο τιμόνι της Ομάδας ΕΡΙΚΣΟΝ 3 ακολουθούμενος από το αδελφό σκάφος ΕΡΙΚΣΟΝ 4 και το Πούμα με κυβερνήτη τον Κεν Ρεντ. Στην τέταρτη και την Πέμπτη θέση βρίσκονται ,το Γκριν Ντράγκον και το Τελεφόνικα Μπλού αντίστοιχα, που ξεπέρασαν τα παγόβουνα τα ξημερώματα με βόρεια πορεία προς την ασφάλεια του ice gate, του σημείου δηλαδή που πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά τα σκάφη ώστε να μείνουν μακριά από τις επικίνδυνες περιοχές. Στο τέλος του στόλου το Τελεφόνικα Μπλού, ήταν παγιδευμένο στους ασθενείς ανέμους, ταξίδευε μετά βίας με 10 κόμβους και βρισκόταν 800 ναυτικά μίλια μακριά από τα πρώτα σκάφη.
Μετά από το δεύτερο ice gate ο στόλος θα κατευθυνθεί Νοτιο Ανατολικά προς το ακρωτήρι Κέιπ Χορν. Η Θάλασσα αναμένεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των ισχυρών ανέμων, τεράστιων κυμάτων, ισχυρών ρευμάτων και παγόβουνων.
Το VOLVO OCEAN RACE βρίσκεται ακριβώς στη μέση και θα ολοκληρωθεί στην Αγία Πετρούπολη και τη Ρωσία στο τέλος του Ιουνίου. Μόνο πέντε από τα αρχικά οκτώ σκάφη ανταγωνίζονται σε αυτό το 5ο σκέλος, με τα Δέλτα Λόιντ, Tελεφόνικα Μλάκ και το ΤΙΜ ΡΩΣΙΑ να εγκαταλείπουν λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Στη γενική κατάταξη της βαθμολογίας πρώτο είναι ΕΡΙΚΣΟΝ 4 με 53 βαθμούς ακολουθούμενο από το ΤΕΛΕΦΟΝΙΚΑ ΜΠΛΟΥ και το ΠΟΥΜΑ με 44,5 και 44 βαθμούς αντίστοιχα.
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece