Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Διεθνείς Αγώνες Επεξεργασία
Διεθνείς Αγώνες Ιστιοπλοΐας - Sailing Channel Greece
VOLVO OCEAN RACE… Το ΕΡΙΚΣΟΝ 4 οδηγεί το Στόλο στην Ιρλανδία…
Πέμπτη, 21 Μάιος 2009 17:39

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 7ο σκέλος του Βόλβο Όσεαν Ρέις, και το Έρικσον 4 οδηγεί την κούρσα στο μεγαλύτερο και δυσκολότερο αγώνα των εννέα μηνών και των 37000 ναυτικών μιλίων και 2,600 ωρών ιστιοπλοΐας…

Τα σκάφη πήραν εκκίνηση από το λιμάνι της Βοστόνης πριν από 4 ημέρες και 23 ώρες. Οι διεθνείς ιστιοπλόοι διασχίζουν το Βόρειο  Ατλαντικό Ωκεανό και αναμένεται να τερματίσουν στο Γκάλγουεϊ, τέλος Μαΐου με τη συμπλήρωση 2,500 ναυτικών μιλίων. Ο ήλιος που βγήκε για λίγες ώρες φόρτισε τις μπαταρίες των ιστιοπλόων που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και στέγνωσαν τα σκάφη και τον εξοπλισμό τους. Μολονότι ο καιρός θύμιζε άνοιξη και τα σκάφη ταξίδευαν ευχάριστα όσο στέγνωναν, η υγρασία λίγες ώρες μετά και το κρύο που τη συνοδεύει ταλαιπώρησε τους κυβερνήτες και πληρώματα που προσπάθησαν να διατηρηθούν στεγνοί και ζεστοί, τουλάχιστον μέχρι να πλησιάσουν το Ρεύμα του Κόλπου, το Gulf Stream, εκεί - όπου πάντα η θερμοκρασία ανεβαίνει. Τα σκάφη ταξιδεύουν στο δεύτερο μέρος του σκέλους με σκοπό να βρουν το Λάιν Άπ ή την τελική ευθεία πορεία, που θα τους οδηγήσει στην γραμμή του τερματισμού για το Γκάλγουέϊ Μπέι,”
Το Γκριν Ντράγκον κατάφερε να ξεφύγει από την τελευταία θέση και βρέθηκε σχεδόν μία ώρα πίσω από τα πρώτα σκάφη, αφήνοντας στο τέλος το Έρικσον 3 που ενώ πήγαινε καλά, συνάντησε στο δρόμο του ένα κοπάδι φάλαινες. Κάποιες κατάφερε να τις αποφύγει, αλλά με μία από αυτές συγκρούστηκε. Το σκάφος αναγκάστηκε να σταματήσει καθώς έγινε εξονυχιστικός έλεγχος. Όπως συμβαίνει συνήθως, το μεγάλο θηλαστικό δεν έπαθε τίποτα, το σκάφος όμως είχε εμφανή τα σημάδια της ζημιάς που ευτυχώς δεν ήταν καταστροφική. Η επιλογή του Γκριν Ντράγκον να κρατηθεί πιο νότια, απέδωσε και μάλιστα πολύ, χάρις σε μία αναπάντεχη αλλαγή του καιρού–  κύριο χαρακτηριστικό του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Μάχες πλώρη με πλώρη παρακολουθούμε για την τέταρτη και την πέμπτη θέση του στόλου, με πρωταγωνιστές τα σκάφη Πούμα και Δέλτα Λόιντ.
Στους τρείς πρώτους ---- Το Tελεφόνικα Μπλού αν και πέρασε πρώτο το σκόρινγκ γκέιτ στο Νιούφάουντλαντ, βρίσκεται στην τρίτη θέση με διαφορά 45 λεπτών από το Τελεφίνικα Μπλάκ.
Επτά μίλια μπροστά ταξιδεύει το πρωτοπόρο Έρικσον 4 με τον 2 φορές Χρυσό Ολυμπιονίκη Τόρμπεν Γκρέιλ. Το σκάφος ταξιδεύει με πορεία τις Ιρλανδικές ακτές καταφέρνοντας να πλασαριστεί από την τρίτη στην πρώτη θέση του σκέλους.
Το Βόλβο Όσεαν Ρέις θα ολοκληρωθεί στην Αγία Πετρούπολη και τη Ρωσία στο τέλος του Ιουνίου. Στη γενική κατάταξη της βαθμολογίας πρώτο είναι Έρικσον 4  με 84 βαθμούς ακολουθούμενο από το Tελεφόνικα Μπλού και το Πούμα με 72,5 και 69 βαθμούς.
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece