Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Διεθνείς Αγώνες Επεξεργασία
Διεθνείς Αγώνες Ιστιοπλοΐας - Sailing Channel Greece
Volvo Ocean Race 2008-09… Σουηδική Κυριαρχία…
Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009 20:27
Η τρίτη θέση στο ένατο σκέλος του Βόλβο Όσεαν Ρέις ήταν αρκετή για το Έρικσον 4 που ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου στο μεγαλύτερο και δυσκολότερο αγώνα των εννέα μηνών - 37.000 ναυτικών μιλίων και 2,600 ωρών ιστιοπλοΐας…

Η Ομάδα από τη Σουηδία εξασφάλισε διαφορά 13 βαθμών από τους δευτεραθλητές της ΠΟΥΜΑ στη γενική κατάταξη καθώς το σκάφος αγωνίζεται για τους εναπομείναντες 12 βαθμούς στο τελευταίο σκέλος του αγώνα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.
Το σκάφος της PUMA πραγματοποίησε μια πολύ καλή κούρσα, ειδικά το τελευταίο βράδυ πριν τον τερματισμό. Μάχες πλώρη με πλώρη διαδραματίστηκαν με το Ericsson 3. Οι ιστιοπλόοι του ΕΡΙΚΣΟΝ 3 αγωνίζονταν επιτακτικά για την πρώτη θέση στο σκέλος και τον θεαματικό τερματισμό στο λιμάνι της πατρίδας τους. Οι Αμερικάνοι του ΠΟΥΜΑ έκλεψαν τη νίκη από τους Σουηδούς λίγα μίλια ανατολικά από την πρωτεύουσα, στο Αρχιπέλαγος και τη νήσο Σάντχαμ, εξασφαλίζοντας τους πολυπόθητους βαθμούς για τις εναπομείνασες θέσεις του αγώνα.
Η νίκη αυτή του PUMA ήταν η πρώτη στα 9 σκέλη του αγώνα. Η δεύτερη θέση στη βαθμολογία πάντως τους αποζημιώνει και με σύνολο 95 βαθμών μέχρι τώρα  υπερασπίζονται τη δεύτερη θέση του βάθρου.
Στη γενική κατάταξη, το PUMA κινδυνεύει από το Telefonica Blue του ορειβάτη Bekking, ο οποίος ακόμα βρίσκεται σκαλωμένος στο βραχάκι στο Marstrand όπου έστειλε το σκάφος του λίγο μετά από την εκκίνηση την Κυριακή στις 15.30 ώρα Ελλάδας. Τώρα, το πλήρωμα ελπίζει να προλάβει να φτάσει στη Στοκχόλμη πριν από την εκκίνηση του επόμενου αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.
Tο πλήρωμα του Ericsson 3, με κυβερνήτη τον Magnus Olsson, μετά από τη νίκη του πέμπτου σκέλους των 12,000 ναυτικών μιλίων, εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση με 71,5 βαθμούς ποινής.
Στην τελευταία θέση στο βάθρο για το 9ο σκέλος θα ανέβουν οι Σουηδοί και το ΕΡΙΚΣΟΝ 4, με τον 2 φορές Χρυσό Ολυμπιονίκη Τόρμπεν Γκρέιλ στο τιμόνι, που πλέον κέρδισαν το Volvo Ocean Race 2008-09 με την ασφαλή διαφορά στη βαθμολογία.
Απομένει ένα σκέλος ακόμα μέχρι την Αγία Πετρούπολη για να καθοριστούν οι υπόλοιπες θέσεις στο πόντιουμ, με εκκίνηση στις 25 Ιουνίου και τερματισμό μετά από 400 Ναυτικά μίλια...
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece