Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Άνοιξε η αυλαία για τα LASER standart ανδρών και LASER Radial γυναικών…
Τρίτη, 12 Αύγουστος 2008 18:31

Άννα Τανικλιφ

Στο Τσιν Ντάο της Κίνας και το Φουσάν Μπέι για τις γυναίκες η Έφη Ματζαράκη στην πρώτη ιστιοδρομία σε σύνολο 28 σκαφών τερμάτισε στην 14η θέση. Στη δεύτερη κούρσα αν και πήρε πολύ καλή εκκίνηση και πέρασε 7η στα πρώτα όρτσα, τερμάτισε 18η και στη  γενική κατάταξη βρίσκεται στην 16η θέση. Μάχες πλώρη με πλώρη λίγο πριν απο τη γραμμή τερματισμού της δεύτερης ιστιοδρομίας παρακολουθήσαμε ανάμεσα στα σκάφη της Γαλλίας και της Παραγουάης με τις Στάερτ και Σερουτι να πρωταγωνιστούν. Στην γενική κατάταξη προηγείται η Αμερικανίδα Άννα Τανικλίφε με μια 4η και μία 5η θέση, ακολουθούμενη από την Βελγίδα Άκερ και την Γαλλίδα Στάερτ…


Στους άνδρες σε σύνολο 43 σκαφών ο Ευάγγελος Χειμώνας κατέκτησε την 22η και 21η θέση στην πρώτη και τη δεύτερη ιστιοδρομία αντίστοιχα, γεγονός που τον κατατάσει στην 22η θέση της γενικής κατάταξης. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νέο Ζηλανδός Μέρντοκ και με 7 βαθμούς ποινής, / στη δεύτερη ο Ιταλός Ρομέρο με με 9 βαθμούς ποινής και στην τρίτη ο Χούλιο Αλσογκαράι για την Αργεντινή με 13 βαθμούς ποινής, Για τις θέσεις 4 έως 10 αγωνίζονταν και στις δύο ιστιοδρομίες οι Κύπρος, Τουρκία Κίνα Πορτογαλία Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία με τον Κύπριο αθλητή Παύλο Κοντίδη να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και με 15 βαθμούς ποινής κατατασεται 5ος. 2 βαθμούς λιγότερους έχει ο Πορτογάλος Γκουστάβο Λίμα στην 4η θέση.

 Καπετάν Νικόλας Κακλαμανάκης

Στα RSX ανδρών οι Ιστιοπλόοι περίμεναν αρκετή ώρα μέχρι να καθαρίσει ο στίβος από τη θαλάσσια άλγη. Ο Νίκος Κακλαμανάκης με μια 12η και μια 11η θέση στην πρώτη και τη δεύτερη ιστιοδρομία αντίστοιχα έπεσε στην 8η θέση της γενικής κατάταξης. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Αντωνία Φράι σε σύνολο 27 σκαφών βρίσκεται στην 17η με 56 βαθμούς ποινής. Την πρώτη θέση κατέχει η Κίνα, με την Ισπανία στη δεύτερη και την Αυστραλία στην Τρίτη.

Στα 470 ανδρών και σε σύνολο 29 σκαφών ο Ανδρέας Κοσματόπουλος με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο βρίσκονται στην 12η θέση της γενικής κατάταξης με 50 βαθμούς ποινής με μια 11η και μια 8η θέση 7 βαθμούς πίσω από την Σλοβενία και την Αργεντινή που βρισκονται στην 9η και την 10η θέση αντίστοιχα.

Τα Υγκλινγκ και τα FINN σήμερα είχαν ρεπό. Οι Σοφία Μπεκατώρου με τη Σοφία Παπαδοπούλου και τη Βιργινία Κραβαριώτη είναι 10ες με 51 βαθμούς ποινής και έχουν πολλές ελπίδες για μετάλλιο αφού οι συναθλήτριες τους από την Τρίτη μέχρι και την 10 θέση βρίσκονται πολύ κοντά στον βαθμολογικό πίνακα. Στα FINN o Αιμίλιος Παπαθανασίου βρίσκεται στην 15η θέση με 93 βαθμούς ποινής.

Αναλυτικότερα αποτελέσματα...

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece