Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Day 6 Χωρίς αγώνες... Ας θυμηθούμε τι έγινε εχθές...
Πέμπτη, 14 Αύγουστος 2008 14:16

Πλώρη για μετάλλια βάζουν οι Έλληνες Ιστιοπλόοι…

QUINDAO 2008

Μία ημέρα ξεκούρασης για τα Υγκλινγκ ήταν αρκετή για να ανέβει η Ελλάδα από τη 10η στη 4η θέση της γενικής κατάταξης με 39 βαθμούς ποινής. Με την χθεσινή κούρσα ολοκληρώθηκαν οι 7 από τις 10 ιστιοδρομίες του προγράμματος και οι Σοφία Μπεκατώρου με τη Σοφία Παπαδοπούλου και τη Βιργινία Κραβαριώτη πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Μετά τις 10 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες οι 10 πρώτοι, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα τρέξουν την ενδέκατη και τελευταία ιστιοδρομία των μεταλλίων που θα κρίνει τις τρείς πρώτες θέσεις στο βάθρο. Το πλήρωμα της Ελλάδας πήρε πολύ καλή εκκίνηση καταφέρνοντας να τερματίσει 3ο, ένα λεπτό πίσω από τις Βρετανίδες Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και νο1 στην γενική, Σάρα Άιτον, Γουέμπ και Νίλσον. Τη δεύτερη θέση κατέχει η Ολλανδία με τις Μέλντερ, Μπές και Βίτεβιιν με 22 βαθμούς ενώ στην Τρίτη θέση βρίσκονται οι Αμερικάνες Μπάρκοου, Χόουζι και Καπότζι με 33 βαθμούς ποινής...


Στα 470 ανδρών οι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Ανδρέας Παπαδόπουλος ολοκλήρωσαν τις 6 πρώτες ιστιοδρομίες και κατάφεραν να πλασαριστούν από την 12η στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με 34 βαθμούς ποινής. Και στις 2 σημερινές ιστιοδρομίες οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν στην Πέμπτη θέση κερδίζοντας τη μάχη με τους τους Αυστραλούς, τους Ιταλούς, τους Πορτογάλους και τους Βρετανούς. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αυστραλία με 17 βαθμούς ακολουθούμενη από την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία με 24 και 25 βαθμούς αντίστοιχα.

Beijing 2008 - Yngling DAY 4

 Ο Ανδρέας Κοσματόπουλος μας μίλησε και είπε: Είναι πού νωρίς ακόμα για να ενθουσιαζόμαστε, όλα μπορεί να συμβούν...Ο στόχος είναι να παραμείνουμε μέσα στην πρώτη δεκάδα να βελτιώσουμε τα λάθη μας και να κοιτάξουμε για κάτι καλύτερο. Αυτή είναι η ομορφιά των αγώνων

Στο στίβο των ΦΙΝΝ των Λέισερ στάνταρτ και των λέισερ ράντιαλ ολοκληρώθηκε μόνο μια ιστιοδρομία εξαιτίας της χαμηλής έντασης του ανέμου και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με μία άκυρη κούρσα έπεσε στην 20η θέση της γενικής κατάταξης με 93 βαθμούς ποινής. Την πρώτη θέση έχει η Μεγάλη Βρετανία με τον Μπέν Άσλι και 19 βαθμούς.

Στα λέισερ στάνταρ ο Ευάγγελος Χειμώνας τερμάτισε 9ος και πλασαρίστηκε από την 22η θέση της γενικής κατάταξης στην 16η με 52 βαθμούς ποινής. Τη πρώτη θέση έχει η Ιταλία και ο Ρομέρο με 14 βαθμούς. Η Έφη Ματζαράκη για τα Ράντιαλ τερμάτισε 14η και κατάφερε να ανέβει από την 16η στην 14η  θέση της γενική κατάταξης με 46 βαθμούς ποινής. Η Αμερικανίδα Άννα Τανικλίφε βρίσκεται στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς ποινής.

Ο Καπετάν Νικόλας είχε ρεπό... Καλή Τύχη σε όλα τα παιδιά...

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece