Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Το πρώτο μας μετάλλιο κρίνεται σήμερα… Ανασκόπηση της χθεσινής ημέρας των αγώνων
Σάββατο, 16 Αύγουστος 2008 05:13

TORNADO Κώστας Τριγκώνης - Ιορδάνης Πασχαλίδης

Με καθυστέρηση 27 ωρών πραγματοποιήθηκε η 7η αγωνιστική ημέρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου για κάθε κατηγορία της ιστιοπλοίας. Τα ελληνικά πληρώματα έχουν βάλει πλώρη για μετάλλια αφού στους αγώνες μπήκαν σήμερα και οι Πρωταθλητές Ευρώπης Τριγκώνης και Πασχαλίδης οι οποίοι ακολούθησαν την επιτυχημένη πορεία των Yngling, 470 και RSX ανδρών.


Μία ημέρα ξεκούρασης για τα Υγκλινγκ ήταν αρκετή για να ανέβει η Ελλάδα από τη 4η στη 3η θέση της γενικής κατάταξης. Η Σοφία Μπεκατώρου με τη Σοφία Παπαδοπούλου και τη Βιργινία Κραβαριώτη πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και με 42 βαθμούς ποινής βρίσκονται πίσω από τις Βρετανίδες που προπορεύονται με 22 και τις Ολλανδές με 23 βαθμούς ποινής. Στην κατηγορία απομένουν 2 ιστιοδρομίες που θα κρίνουν τα 10 καλύτερα πληρώματα για την κούρσα των μεταλλίων.

Sofia Bekatorou-Sofia Papadopoulou-irginia Kravarioti

Στους άνδρες και τα 470 οι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Ανδρέας Παπαδόπουλος ολοκλήρωσαν τις 7 πρώτες ιστιοδρομίες και παραμένουν μέσα στα 10 καλύτερα πληρώματα με την 8η θέση στη γενική κατάταξη και 52 βαθμούς ποινής. Την πρώτη θέση έχει η Πορτογαλία με 22 βαθμούς ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 27 και την Πορτογαλία με 43 βαθμούς ποινής.

Στον στίβο των ΦΙΝΝ ο Αιμίλιος Παπαθανασίου τερμάτισε 8ος και ανέβηκε από την 20η θέση της γενικής κατάταξης στην 15η με 101 βαθμούς ποινής. Την πρώτη θέση έχει η Μεγάλη Βρετανία με 21 βαθμούς. Την έννατη και την δέκατη θέση μέχρι στιγμής κατέχουν η Πολωνία και η Ισπανία με 72 και 74 βαθμούς ποινής αντίστοιχα.

Στα λέισερ στάνταρ μετά την 4η ιστιοδρομία ο Ευάγγελος Χειμώνας τερμάτισε 11ος και πλασαρίστηκε από την 16η θέση της γενικής κατάταξης στη 13η με 63 βαθμούς ποινής. Την πρώτη θέση έχει η Βρετανία με τον Γκούντισον και 33 βαθμούς. Η Έφη Ματζαράκη για τα Ράντιαλ βρίσκεται στη 18η θέση της γενικής κατάταξης 64 βαθμούς ποινής. Η Αμερικανίδα Άννα Τανικλίφε παραμένει στην πρώτη θέση με 20 βαθμούς ποινής.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης παραμένει στην καλύτερη δεκάδα διατηρώντας την 8η θέση στη γενική κατάταξη με 31 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας ιστιοπλόος αν και τερμάτισε 8ος στην 5η ιστιοδρομία βρίσκεται πολύ κοντά στους 7 πρώτους αθλητές. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Αντωνία Φράι τερμάτισε στην 20η θέση ανεβαίνοντας από την 20η στην 18η θέση της γενικής κατάταξης.

Στους αγώνες μπήκαν και τα TORNADO με τους Πρωταθλητές Ευρώπης Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας 2οι στην πρώτη ιστιοδρομία. Πρώτοι είναι οι Ισπανοί Ετσαβάρι και Παθ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων...

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece