Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη υπερασπίζονται την τρίτη θέση στο βάθρο...
Κυριακή, 17 Αύγουστος 2008 05:39

FINN BEN AINSLY

Μεγάλη ημέρα για τη Μεγάλη Βρετανία η σημερινή. Μετά την ολοκλήρωση των οκτώ πρώτων ιστιοδρομίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και του Τσιντάο οι Μπέν Άσλυ στα FINN και οι Σάρα Άιτον με τις Γουέμπ και Γουίλσον για τα Yngling βρέθηκαν το μεσημέρι στο στίβο του Φου Σαν Μπέι για να τρέξουν την κούρσα των μεταλλίων...


Πρωτοι πήραν θέση οι 10 καλύτεροι κυβερνήτες των FΙΝΝ με την Βρετανία στη πρώτη θέση, την Αμερική στη δεύτερη και τη Σουηδία στη Τρίτη με 21, 33 και 44 βαθμούς ποινής αντίστοιχα. Μετά από 2 γενικές ανακλήσεις όλοι βρέθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης και οι Γαλλία, Καναδάς Σλοβενία Κροατία Δανία Πολωνία και Ισπανία θα διεκδικούσαν μια θέση στο βάθρο. Η εκκίνηση δόθηκε και λίγο πριν τα δεύτερα όρτσα οι Επιτροπή των αγώνων ακύρωσε την κούρσα εξαιτίας των συνεχών αλλαγών του ανέμου σε διεύθυνση αλλα και ένταση. Ο Μπέν Άσλυ πρωτοπόρος με τα FINN  δεν ανυσυχεί αφού έχει εξασφαλίσει ένα μετάλλιο για την πατρίδα του.

Great Britain Yngling, WEBB AYTON WILSON

Στον ίδιο στίβο λίγο μετά τα FINN θα έτρεχαν τα YNGLING με τις Σοφία Μπεκατώρου Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη να υπερασπίζονται την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη και στο βάθρο με 42 βαθμούς ποινής. Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος των κοριτσιών και η κούρσα των μεταλλίων μεταφέρθηκε για την επόμενη ημέρα. Την πρώτη θέση κατέχει η Βρετανία με 22 βαθμούς ακολουθούμενη από την Ολλανδία με 23 βαθμούς ποινής. Η Αμερική, η Γαλλία, η Ρωσία, Κίνα, Αυστραλία Γερμανία και Νορβηγία είναι οι χώρες που θα συναγωνιστούν για μια θέση στο βάθρο.

Δέκα ιστιοδρομίες ολοκληρώθηκαν για τα 470 ανδρών και οι Έλληνες ιστιοπλόοι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Ανδρέας Παπαδόπουλος μολονότι ξεκίνησαν πολύ καλά και στην όγδοη κούρσα πέτυχαν την τρίτη θέση, στην έννατη και τη δέκατη δεν τα κατάφεραν και τερμάτισαν 20 και 29οι αντίστοιχα. Το ελληνικό πλήρωμα κατατάχθηκε στην 12η θέση της γενική κατάταξης και με 101 βαθμούς ποινής έχασε την πρόκριση για την κούρσα των μεταλλίων. Την πρώτη θέση έχουν Αυστραλοί Γουίλμοτ και Πέιτζ με 42 βαθμούς ποινής, έχοντας εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο. Η μεγάλη μάχη θα δοθεί ανάμεσα στην Ολλανδία με τους αδελφούς κόστερ, τη Γαλλία τη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία.

RSX WOMEN CHINA YIN

Στα λέισερ των ανδρών και μετά την ολοκλήρωση της 5ης ιστιοδρομίας ο Ευάγγελος Χειμώνας είναι 18ος με 63βπ και ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης είναι έννατος με 34 βπ. Την πρώτη θέση έχει ο Ιταλός Ρομέρο με 24 β. Στα λέισερ ράντιαλ γυναικών η Έφη Ματζαράκη είναι στην 20η θέση με 62 βαθμούς ποινής. Στη γενική κατάταξη πρώτη είναι η Νέο Ζηλανδή Τζο Άλε με 10 βαθμούς ποινής.

Στα RSX μετά την ολοκλήρωση των 5 πρώτων ιστιοδρομιών ο Νίκος Κακλαμανάκης βρίσκεται στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης με 31 βαθμούς ποινής και η Αντονία Φράι στην 18η με 56 βπ. Την πρώτη θέση κατέχουν η Ίαν Γιν από τη Κίνα για τις γυναίκες με 6 βπ και ο Σαχάρ Ζουμπάρι με 8βπ.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης πέτυχαν μια 5η και μια 12η θέση στις σημερινές ιστιοδρομίες. Ολοκληρώνοντας τις τρείς από τις 10 ιστιοδρομίες που θα κρίνουν τα 10 καλύτερα πληρώματα του κόσμου και σε σύνολο 15 σκαφών η Ελλάδα βρίσκεται στη 4η θέση της γενικής κατάταξης με 19 βπ. Τη πρώτη θέση έχουν οι Ισπανοί Ετσαβάρι και Μπλάνκο με 8 βπ ακολουθούμενοι από τους Μπάντοκ και Άσμπυ για την Αυστραλία με 12 βπ και τους Αργεντίνους Λάνγκε και Εσπινόλα  Χρυσό Ολυμπιονίκη με τα μιστράλ το 2000 και 16βπ.

Η σκέψη όλων στη σημερινή κούρσα των μεταλλίων...

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece