Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Έσπασαν το Ρόδι...Μπεκατώρου Παπαδοπούλου και Κραβαριώτη με το Χάλκινο Μετάλλιο…
Τρίτη, 19 Αύγουστος 2008 17:47

Η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στις 9 το πρωί με τις Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη να αναβαίνουν στην πρώτη θέση της καρδιά μας και στη Τρίτη θέση του βάθρου. Μια ιστιοδρομία για γερά νεύρα αφού η σημερινή μέρα δεν θύμιζε σε τίποτα τη χθεσινή. Η έντονη βροχόπτωση, η ομίχλη, ο κυματισμός και οι άνεμοι εντάσεως 16 κόμβων δεν δυσκόλεψαν καθόλου τις ελληνίδες αθλήτριες που κατάφεραν να υπερασπιστούν την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη.


Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά και οι 30 καλύτερες ιστιοπλόοι των Υγκλινγκ πήραν θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Η μάχη για το Χρυσό και το Αργυρό δόθηκε ανάμεσα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία. Η ιστιοδρομία ήταν αφιερωμένη στο χάλκινο και την τρίτη θέση της κατάταξης με τις Ελλάδα, Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής Γαλλία Ρωσία Κίνα Αυστραλία και Γερμανία να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

BEIJING 2008 YNGLING MEDAL RACE

Η έναρξη δόθηκε κανονικά και τα σκάφη πήραν καλή εκκίνηση. Οι κυβερνήτες ξεκίνησαν δεξίνεμοι και σοφράνο και από την μεριά που ήταν το σκάφος της επιτροπής έφυγαν οι Γερμανίδες οι Ολλανδές και οι Βρετανίδες με τις ελληνίδες να ξεκινούν λίγο αριστερότερα και προς την μέση του στίβου. Οι Βρετανίδες έκαναν γρήγορα το πρώτο τακ και γύρισαν αριστερίνεμες καβατζάροντας πρώτες την 1 σημαδούρα με δεύτερες τις ελληνίδες και τρίτες τις Ολλανδές. Το σκάφος της Αμερικής Παρόλο που περνούσε 2ο πίσω από τη Βρετανία κόλησε στη σημαδούρα, εκτέλεσε ποινή και έχασε όλες τις ελπίδες για τη τρίτη θέση. Οι Γερμανίδες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και στα τελευταία όρτσα πλασαρίστηκαν στη δεύτερη θέση, θέση που διατήρησαν μέχρι το τέλος στερώντας το Χρυσό μετάλλιο από την Ολλανδία. Η μεγάλη Βρετανία με τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Άιτον Γουέμπ και Νίλσον πήραν την πρώτη κόρνα της διοργάνωσης. Δεύτερες τερμάτισαν οι Σούμαν Χόπφερ και Μπλέκ και τρίτες οι Μπεκατώρου Παπαδοπούλου και Κραβαριώτη πανηγυρίζοντας την Τρίτη θέση στην ιστιοδρομία αλλά και στη κατάταξη. Ακολούθησε το σκάφος της ολλανδίας της Ρωσίας της Νορβηγία της Κίνας και της Αμερικής. Παρόλο που οι Γερμανίδες τερμάτισαν 2ες δεν κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο και με 56 βαθμούς ποινής κατατάχθηκαν στη 4η θέση της γενικής κατάταξης. Το Χάλκινο μετάλλιο θα φορέσουν οι Ελληνίδες με 48 βπ, το Αργυρό οι Ολλανδές με 31 βπ και το Χρυσό οι Βρετανίδες για δεύτερη φορά με 24 βπ.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες για τα ΙΝΓΚΛΙΝΓ. Μία κατηγορία που μπήκε για πρώτη φορά στους ΟΑ της Αθήνας το 2004 και κέρδισε την καρδιά της Χρυσής Σοφίας Μπεκατώρου με τα 470 στην Αθήνα. Η Βιργινία Κραβαριώτη συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες το 2004 με σκάφος κατηγορίας Europe και κατατάχθηκε στην 9η θέση. Μολονότι τρέχει πολύ λίγους μήνες με την Σοφία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της στη θέση της πλωριάς και θεωρείται αναπόσπαστο μέλος της ομάδας. Η Σοφία Παπαδοπούλου αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ολυμπιακούς αγώνες και ως μεσαία στο σκάφος θεωρείται πια Ολυμπιακό πλήρωμα.

Η σκέψη όλων τώρα είναι στις ιστιοδρομίες των Τornado και των RSX που οι ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης βρίσκονται στην …. Θέση και ο Νίκος Κακλαμνάκης στην…

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece