Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Στην κορυφή των 470 η Αυστραλία...
Τρίτη, 19 Αύγουστος 2008 18:03

470 MEDAL RACE BEIJING 2008

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για τις οκτώ από τις 11 Ολυμπιακές κατηγορίες της Ιστιοπλοΐας. Μετά την ολοκλήρωση της κούρσας των μεταλλίων για τα Ίγκλινγ  τα φινν και τα 49ερ οκτώ κλάσεις ολοκληρώνουν τις ιστιοδρομίες τους στο θαλάσσιο στίβο του Τσινντάο και του Φου Σαν Μπεί. Η τηλεοπτική κάλυψη συνεχίστηκε και αυτή τη φορά σειρά είχε η κούρσα των μεταλλίων για τις κατηγορίες 470 Ανδρών και 470 γυναικών. Οι Ανδρέας Κοσματόπουλος και Ανδρέας Παπαδόπουλος πέτυχαν μια 5, 26, 11, 8, 5, 5, 18, 3, θέση στις 8 πρώτες ιστιοδρομίες αντίστοιχα, στις τελευταίες 2 δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους τερμάτισαν 20 και 29 και από την 6η θέση της Γενικής Κατάταξης έπεσαν στην 12η…


Στην κούρσα των μεταλλίων και στις δύο κατηγορίες η Αυστραλία ανέβηκε στην κορυφή. Το Χρυσό μετάλλιο φόρεσαν οι Γουίλμοτ και Πέιτζ με 44 βαθμούς ποινής, το Αργυρό οι Βρετανοί Ρότζερς και Γκλάντφιλντ με 75 βπ και το Χάλκινο οι Γάλλοι Σαρμπονιέ και Μπεσέτ με 75 βπ. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών Η Βραζιλία οδηγούσε το στόλο σε όλη την ιστιοδρομία εξασφαλίζοντας την Τρίτη θέση στο βάθρο. Το Χρυσό μετάλλιο κέρδισαν Ρέχιχ και Πάρκινσον με 43 βαθμούς ποινής, το Αργυρό οι Ντε Κόνιγκ και Μπέρκχουντ με 53 βπ και το Χάλκινο οι Βραζιλιάνες Ολιβέιρα και Σουάν με 60 βπ.

470 MEDAL RACE BEIJING 2008Στα Τορνέιντο σε σύνολο 15 σκαφών οι Πρωταθλητές Ευρώπης Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης έτρεξαν τις 7 από τις 10 ιστιοδρομίες και με 32 Βαθμούς ποινής βρίσκονται στην Τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.  Οι Ισπανοί Ετσαβάρι και Μπλάνκο είναι πρώτοι ακολουθούμενοι από τους Αυστραλούς Άσμπυ και Μπάν ντοκ με επίσης 20 βαθμούς ποινής.

Στα RSX Ανδρών 35 σκάφη ολοκλήρωσαν τις 2 από τις τρείς τελευταίες ιστιοδρομίες με τον Νίκο Κακλαμανάκη να ανεβαίνει μία θέση στην γενική κατάταξη. Στην 8η και 9η ιστιοδρομία τερμάτισε 15ος και 10ος  αντίστοιχα και με 68 βπ κατατάσεται στην έκτη θέση. Η Αντωνία Φράι τερμάτισε όγδοη και 15η στην όγδοη και ενάτη ιστιοδρομία και με 96 Βπ κατατάχθηκε στην 14 Θέση της γενικής κατάταξης χάνοντας την πρόκριση για το medal race. Η Ιταλίδα Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αλεσάντρα Σεν-τσίνι κατάφερε να πλασαριστεί από την 4η στην πρώτη θέση και οδηγεί τον στόλο στη γενική κατάταξη με 30 βαθμούς ποινής

BEIJING 2008 LASER MEDAL RACEΤα λέισερ στάνταρτ ανδρών και λέισερ ράντιαλ γυναικών ολοκλήρωσαν τις 3 τελευταίες ιστιοδρομίες και τα 10 καλύτερα πληρώματα από κάθε κατηγορία θα συμμετάσχουν στην ιστιοδρομία των μεταλλίων. Ο Ευάγγελος Χειμώνας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση καταφέρνοντας να τερματίσει μέσα στη δεκάδα και στις τρείς ιστιοδρομίες, πλασαρίστηκε στην 15η θέση από την 20η της γενικής κατάταξης και δεν θα προχωρήσει στη κούρσα των μεταλλίων. Η Ευτυχία Ματζαράκη στην 7η ιστιοδρομία πήρε πολύ καλή εκκίνηση και κατάφερε να τερματίσει στην Πέμπτη θέση. Στις επόμενες δεν τα κατάφερε, τερμάτισε στην 20η και στην 24η πέφτοντας από την 12η στην 18η θέση της γενικής κατάταξης.

 

Αύριο θα αγωνιστούν τα RSX για την 10η κούρσα, Τα tornado στην 8η και τα λέισερ στην κούρσα των μεταλλίων.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece