Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Φινάλε για τα Laser, αύριο οι τελικοί για τα Tornado και RS:X
Τρίτη, 19 Αύγουστος 2008 18:10

Δραματικά εξελίσσονται οι αγώνες στα TORNADO. Όλα δείχνουν πως η χώρα μας διεκδικεί άλλο ένα μετάλλιο αφού υπολείπονται τρείς ιστιοδρομίες που θα προκρίνουν τα 10 καλύτερα πληρώματα στην τελευταία κούρσα των μεταλλίων και οι Έλληνες ιστιοπλόοι παραμένουν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης. Μέχρι στιγμής τον στόλο οδηγεί η Ισπανία με τους Ετσαβάρι και Παθ, Νο 2 στην Παγκόσμια και 20 βπ. στη γενική κατάταξη. Στη δεύτερη θέση οι Αυστραλοί Άσμπυ και Μπάντοκ, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη επίσης με 20 βαθμούς ποινής. Με 32 βαθμούς ακολουθεί η Ελλάδα με τους πρωταθλητές Ευρώπης και νο4 στην Παγκόσμια κατάταξη, Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη. Σήμερα ξεκίνησαν την 8η ιστιοδρομία μετά από μια γενική ανάκληση. Λίγο πριν από τα 3α όρτσα και ενώ το σκάφος τους ήταν στη δεύτερη θέση η Επιτροπή των αγώνων σήκωσε την μπλέ καρό σημαία ακυρώνοντας την ιστιοδρομία…


Οι Ιστιοδρομίες μεταφέρθηκαν για αύριο το πρωί. Ένα  βαθμό πίσω από τους Έλληνες είναι οι Αργεντίνοι Σάνγκε και Κάρλος Εσπινόλα Ασημένιος με τα μιστράλ το 2000 στο σίδνευ και οι Ιταλοί Μαρκολίνι και Μπιάνκι που στην προτελευταία ιστιοδρομία τερμάτισαν τρίτοι.

Τομ Άσλι νο9 στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Νίκος κακλαμανάκης έτρεξε την 10η ιστιοδρομία και σε σύνολο 35 συμμετεχόντων τερμάτισε 7ος. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και Νο10 στην Παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στην 6η Θέση του βαθμολογικού πίνακα με 75 βπ. διεκδικώντας αύριο στην κούρσα των μεταλλίων την 5η θέση από τον Βραζιλιάνο Ρικάρντο Σάντος. Ο Έλληνας ολυμπιονίκης πρέπει να φέρει αύριο μια θέση από 1 έως 4 και ο Βραζιλιάνος να τερματίσει από 7ος έως 10ος καθόλου απίθανο αφού στην δέκατη ιστιοδρομία τερμάτισε 33ος. Μία θέση πάνω από τον Σάντος βρίσκεται ο Ισραηλινός Ζουμπάρι με 54 βαθμούς ποινής που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το Χάλκινο μετάλλιο από τον Νέο Ζηλανδό Τομ Άσλι νο9 στην παγκόσμια κατάταξη και 46 βαθμούς ποινής. Ο Άσλυ κέρδισε το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Χώρα του,  /αν και τρίτος στη κατάταξη διεκδικεί ένα από τα μετάλλια με τον Βρετανικής καταγωγής Νικ Ντέμπσι και νο8 στη Παγκόσμια κατάταξη με επίσης 46 βπ και τον πρωτοπόρο Γάλλο Ζουλιέν Μποντέμπ με έναν βαθμό λιγότερο. Ιστιοδρομίες για γερά νεύρα θα παρακολουθήσουμε αύριο αφού οι διεκδικητές των μεταλλίων σχεδόν ισοβαθμούν.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών και μετά από τη 10η ιστιοδρομία η  Αντωνία Φράι τερμάτισε 11η και κατατάχθηκε στην 15η θέση της γενικής κατάταξης, σε σύνολο 27 πληρωμάτων, με 107 βπ. Στην αυριανή κούρσα των μεταλλίων η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στη Κινέζα Γιν Τσιάν που κέρδισε την 10η κούρσα και βρίσκεται στη πρώτη θέση με 33 βπ, την Ιταλίδα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αλεσάντρα Σεν-τσίνι που τερμάτισε 8η και έπεσε από την πρώτη στη δεύτερη θέση της γενικής με 38 βπ. Και τη  Βρετανίδα Μπριόνι Σό που τερμάτισε δεύτερη στην τελευταία ιστιοδρομία και πλασαρίστηκε στην Τρίτη θέση της κατάταξης με 41 βπ. Η Αυστραλία και η Βρετανία βρίσκονται στην κορυφή των μεταλλίων για τα FINN και YNGLING και τα 470 ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Anna Tunnicliffe GOLD MEDALIST

Στα Laser radial η Αμερικανίδα Άννα Τουννικλίφε αν και είχε εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο γιατί ήταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με 21 βαθμούς διαφορά από την Αυστραλή Σάρα Μπλάνκ, κέρδισε με αξιοπρέπεια μια πολύ καλή κούρσα. Η νο1 γυναίκα στη παγκόσμια κατάταξη αν και στην εκκίνηση ξεκίνησε πρόωρα και εκτέλεσε ποινή,/ κατάφερε και κάλυψε την διαφορά με τις συναθλήτριές της και τερμάτισε δεύτερη. Η Ιστιοδρομία που έτρεξε η Αμερικανίδα και Χρυσή Ολυμπιονίκης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων ανέδειξε όλες τις αρετές και τις αξίες που η ιστιοπλοΐα πρεσβεύει. Το Αργυρό κέρδισε η Κινέζα Ξου και νο2 στη παγκόσμια κατάταξη και το Χάλκινο η Αυστραλή Μπλάνκ προσθέτοντας άλλο ένα μετάλλιο στον συγκεντρωτικό πίνακα της πατρίδας της.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών και τα λέισερ στάνταρτ ο Βρετανός Γκούντισον, νο3 στη Παγκόσμια κατάταξη έπρεπε να τερματίσει τουλάχιστον 9ος για να αγκαλιάσει το Χρυσό μετάλλιο. Σε αντίθεση με την Αμερικανίδα συναθλήτριά του ο Βρετανός Ιστιοπλόος τα κατάφερε και τερμάτισε προτελευταίος.. Ξεκίνησε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης την ιστιοδρομία των μεταλλίων με 45 βπ και 18 βπ διαφορά από τον Σουηδό Μίργκεν και νο4 στη Παγκόσμια κατάταξη.

 

Ο Μίργκεν υπερασπιζόταν τη 2η θέση από τον Πορτογάλο Λίμα τρίτο στη κατάταξη με 66 βαθμούς ποινής και τον Σλοβένο Ζμπόγκαρ. Δυστυχώς παρασύρθηκε από την τακτική του Βρετανού και τερμάτισε τελευταίος χάνοντας το μετάλλιο από τον Χάλκινο στην Αθήνα Σλοβένο Ζμπόγκαρ που με 67 βαθμούς ποινής τερμάτισε 2ος στην ιστιορδρομία και ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου. Ο Ιταλός Ρομέρο τερμάτισε τρίτος και από την Πέμπτη θέση πλασαρίστηκε στην Τρίτη κερδίζοντας το Χάλκινο μετάλλιο.

GOODISON GOLD MEDALIST LASER STD

Άυριο ολοκληρώνονται οι τρείς προκριματικές ιστιοδρομίες των Τορναδο και των ΣΤΑΡ και η ιστιοδρομία των μεταλλίων για τα RSX των ανδρών και των γυναικών, Την Πέμπτη πέφτει η αυλαία για τους αγώνες ιστιοπλοϊας της 29ης Ολυμπιάδας με τη διεξαγωγή της κούρσας των μεταλλίων της κλάσης  ΤΟΡΝΑDO.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece