Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Ολοκληρώθηκε η Medal Race στα RS:X, άτυχοι οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης...
Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2008 02:58

Tom Aslie NZL GOLD MEDALIST

Ο Τομ Άσλυ είναι ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στη κούρσα των μεταλλίων για τα RSX Ανδρών. Η αυτοκρατορία του παγκόσμιου πρωταθλητή συνεχίζεται με ένα ακόμα μετάλλιο και τη Νέα Ζηλανδία στην πρώτη θέση στου βάθρου. Ο Άσλυ πραγματοποίησε μια άψογη ιστιοδρομία, τερμάτισε στην τρίτη θέση της κούρσας και κέρδισε την μάχη με τον Βρετανό Ντέμπσι που σχεδόν ισοβαθμούσαν και τον Γάλλο Μποντέμπ που τερμάτισε στην 4η θέση. Ο Ζουλιέν Μποντέμπ είναι ο Αργυρός νικήτης των RSX. O Ισραηλινός Σαχάρ Ζουμπάρι τερμάτισε στην δεύτερη θέση της κούρσας και κέρδισε το Χάλκινο μετάλλιο. Πρώτος τερμάτισε ο Γιν Τσάν και κατατάχθηκε στην 6η θέση της κατάταξης. Ο Νίκος Κακλαμανάκης ξεκίνησε στην 6η θέση διεκδικώντας την 5η από τον Βραζιλιάνο Ρικάρντο Σάντος. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ξεκίνησε πρόωρα μαζί με το Ισραήλ και την Ιταλία και ακυρώθηκε στην 1 σημαδούρα. Μετά το τέλος της ιστιοδρομίας και με 97 βπ ο Νίκος Κακλαμανάκης κατατάχθηκε στην 8η θέση των 10 καλύτερων ιστιοπλόων στον κόσμο.

Άτυχοι στάθηκαν οι Έλληνες Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης στις 3 τελευταίες ιστιοδρομίες. Ξεκίνησαν πολύ καλά, πήραν από αριστερά τα φρέσκα μετά στήθηκαν δεξιά για να ευνοηθούν από το γύρισμα στα δεξιά και λίγο πριν τερματίσουν...


MEDAL RACE RSX YIN CHINAΣτην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η μάχη δόθηκε ανάμεσα στη Κινέζα Γιν Τσιάν που ξεκίνησε στη πρώτη θέση με 33 βπ, την Ιταλίδα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αλεσάντρα Σενσίνι που ξεκίνησε στη δεύτερη θέση της γενικής με 38 βπ. Και τη  Βρετανίδα Μπριόνι Σό με 41 βπ. Την ιστιοδρομία κέρδισε η Ιταλίδα Σενσίνι ακολουθούμενη από την Σό και την Γιν. Το πρώτο Χρυσό μετάλλιο στην ιστορία κέρδισε η Κίνα για την Ιστιοπλοΐα. Η Κίνέζα αθλήτρια Γιν Τσιάν ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου πραγατοποιώντας μια πολύ καλή ιστιοδρομία. Η Ιταλίδα σενσίνι φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο και είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο με τέσσερα ολυμπιακά μετάλλια στην ιστιοπλοΐα. Στην Τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Βρετανίδα Σο που σε όλη την κούρσα ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα.

Στα Τορνέιντο ολοκληρώθηκαν οι τρείς τελευταίες προκριματικές ιστιοδρομίες. Οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης πραγματοποίησαν μια 10η μία 6η και μια 13η θέση στις κούρες και από την 3η θέση της γενικής κατάταξης έπεσαν στην 8η με 60 βπ.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι δήλωσαν στο Sailing Channel Greece: " Κάναμε οτι μπορούσαμε, πραγματικά στηθήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε στο στίβο, περνούσαμε πρώτοι, πέρναμε πρώτοι τα φρέσκα ή το γύρισμα αυξάναμε την διαφορά απο τον 1ο τούλάχιστον 200 μέτρα και λίγο πριν τον τερματισμό έκοβε... όταν λέμε έκοβε πραγματικά έκοβε ο αέρας τελείως και μας περνούσαν όλοι... Τι να πεις; Αφήσαμε τον κακό μας εαυτό πίσω... Είμαστε απογοητευμένοι απο την εξέλιξη αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι απο τους εαυτούς μας... Αύριο να μας πουν να ξανατρέξουμε τις ιστιοδρομίες θα κάνουμε ακριβώς την ίδια τακτική. Ακριβώς τα ίδια πράγματα. Τώρα μένει η κούρσα των μεταλλίων. Θα την τρέξουμε όπως της αξίζει. Θαύμα θα είναι εμείς να κερδίσουμε και οι Αργεντίνοι να τερματίσουν 9 αλλά τα θαύματα είναι για να γίνονται".

TORNADO MEDAL RACE SPANIARDS


Μέχρι στιγμής το στόλο οδηγεί η Ισπανία με τους Ετσαβάρι και Παθ και 36 βπ. στη γενική κατάταξη. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Αυστραλοί Άσμπυ και Μπάνντοκ, με 39 βαθμούς ποινής ενώ στην τρίτη θέση πέρασαν οι Αργεντίνοι  Λάνγκε και Εσπινόλα με 44 βαθμούς ποινής και 16 βαθμούς διαφορά από τους Έλληνες Πρωταθλητές Ευρώπης. Στις θέσεις 4 έως 7 βρίσκεται η Γερμανία ο Καναδάς η Ολλανδία και η Ιταλία με 8 3 2 και 2 βαθμούς διαφορά αντίστοιχα από το ελληνικό πλήρωμα. Στα 10 καλύτερα πληρώματα που θα τρέξουν αύριο την κούρσα των μεταλλίων πλασαρίστηκε η Αυστρία με τυς 2 φορές χρυσούς ολυμπιονίκες Ρομάν Χαγκάρα και Πήτερ Σταινάκερ που βρέθηκαν σε καλή μερά και με 68 βαθμούς κατατάχτηκαν στην 10η θέση της γενικής κατάταξης.

Αύριο πέφτει η αυλάια των αγώνων ιστιοπλοΐας των 29ων ΟΑ του Πεκίνου με την ολοκλήρωση των ιστιοδρομίών μεταλλίων για τα TORNADO.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece