Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Έπεσε η αυλαία των 29ων Ο.Α. στο Τσιντάο και το Φού Σαν Μπεί...
Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2008 03:22

TORNADO MEDAL RACE SPANIARDS

Μία ακόμη Ολυμπιακή Ρεγκάτα έφτασε στο τέλος της με την διεξαγωγή της κούρσας των μεταλλίων για τα TORNADO την τελευταία ημέρα των αγώνων. Λίγο πριν από την έναρξη της ιστιοδρομίας τον στόλο οδηγούσε η Ισπανία με τους Ετσαβάρι και Παθ και 36 βπ. στη γενική κατάταξη. Στη δεύτερη θέση ακολουθούσαν οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές Αυστραλοί Άσμπυ και Μπάνντοκ, με 39 βαθμούς ενώ στην τρίτη θέση ήταν οι Αργεντίνοι  Λάνγκε και Εσπινόλα με 44 και 16 βαθμούς διαφορά από τους Έλληνες Πρωταθλητές Ευρώπης Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη. Με αραιή συννεφιά λίγη βροχή και ένταση ανέμου στα 4 μποφόρ τα 10 καλύτερα πληρώματα της κλάσης πήραν θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι ξεκίνησαν πολύ καλά,  δεξίνεμοι από το σκάφος της επιτροπής και με προοπτικές για να καβατζάρουν πρώτοι την 1 σημαδούρα. Αμέσως μετά την εκκίνηση οι Ισπανοί και οι Ιταλοί πέρασαν αντικανονικά αριστερίνεμοι μπροστά από το ελληνικό σκάφος και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης ως κυβερνήτης σήκωσε την σημαία της ένστασης για τους συναθλητές του. Λίγο πριν προλάβει να την κατεβάσει, κόπηκε η μαίστρα του σκάφους στα δύο…


Χωρίς το κεντρικό πανί το σκάφος δεν μπορούσε να τρέξει και οι ιστιοπλόοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

TORNADO MEDAL RACE SPANIARDS

Οι Ισπανοί τερμάτισαν τέταρτοι στην κούρσα εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην γενική καταταξη και το Χρυσό μετάλλιο για την πατρίδα τους. Οι Ετσαβάρι και Παθ ξεκίνησαν την ιστιοδρομία με τρείς βαθμούς διαφορά από τους Αυστραλούς Άσμπυ και Μπάνντοκ, πραγματοποίησαν μια πολύ καλή ιστιοδρομία, καταφέρνοντας να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μια θέση πιο κάτω. Οι Άσμπυ και Μπάνντοκ τερμάτισαν πέμπτοι στη κούρσα και κέρδισαν το Αργυρό. Στην τρίτη θέση του Βάθρου ανέβηκαν οι Αργεντίνοι Λάνγκε και Εσπινόλα. Την ιστιοδρομία κέρδισαν οι Βρετανοί ακολουθούμενοι από τους Καναδούς στη δεύτερη και τους Ολλανδούς στην Τρίτη θέση. Το σκάφος της Γερμανίας αναποδογύρισε στα πρώτα πρύμα, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την κούρσα και κατατάχθηκε στην ένατη θέση. Στη δέκατη της γενικής κατάταξης βρίσκονται οι Έλληνες ιστιοπλόοι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης που δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι από την απόδοσή και την τακτική τους.

Τα περισσότερα μετάλλια ιστιοπλοΐας κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία που με 4 Χρυσά, 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με συνολικά 25 Χρυσά, Αργυρά και 11 Χάλκινα. Στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αυστραλία τερματίζει στη δεύτερη θέση με 2 Χρυσά και 1 Αργυρό ακολουθούμενη από την Ισπανία και τις Ηνωμένες πολιτείες αμερικής που κέρδισαν από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο. Η Κίνα κέρδισε στη χώρα της το 1ο της Χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα. Η Νέα Ζηλανδία έσπασε το ρόδι με τον Τομ Άσλυ στα RSX κερδίζοντας το πολυπόθητο Χρυσό μετάλλιο μετά από 16 χρόνια, τότε που στη Βαρκελώνη η Μπάρμπαρα Κένταλ ανέβηκε με τα μιστράλ στην πρώτη θέση του βάθρου.

Κάπως έτσι έφτασε στο τέλος της άλλη μία Ολυμπιακή Ρεγκάτα. Μία ρεγκάτα που τα είχε όλα σε αντιθέσεις και σε υπερθετικό βαθμό: πολύωρη άπνοια, έντονα ρεύματα, εναλλαγές σε ένταση αλλά και σε διεύθυνση, βροχή και ηλιοφάνεια, έντονη κούραση, αλλά και διασκέδαση. Στο τέλος δεν μπορούσε να μην έρθει πιο γλυκιά, η επιτυχία για τους νικητές. Πιο δυνατή, η εμπειρία για τους Έλληνες ιστιοπλόους, που περιμένουν με αγωνία την επιστροφή στην πατρίδα. Ξεκούραση για τους ιστιοπλόους που επιστρέφουν σύντομα στην πατρίδα για να ξεκουραστούν μαζί με τις οικογενειές τους.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece