Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Έτοιμη η μαρίνα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο
Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2008 16:36

Η πρώτη εγκατάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012 αποκαλύφθηκε πριν απο λίγες ημέρες και δεν είναι άλλη από τη μαρίνα για τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες.


Όπως φαίνεται, όλα είναι πανέτοιμα στη μαρίνα, η οποία βρίσκεται στη νότια ακτή της Αγγλίας στην Εθνική Ακαδημία Weymouth και Portland στο Dorset. Εκεί όπου βρίσκεται η εγκατάσταση των περίπου 7,8 εκατομμυρίων ευρώ, οι Άγγλοι μπορούν να καυχιούνται ότι υπάρχουν κάποιες από τις καλύτερες συνθήκες στον κόσμο για ιστιοπλοΐα μικρών σκαφών.

Olympic Marin London 2012

Το άθλημα της ιστιοπλοΐας στην Αγγλία έχει γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των επιτυχιών στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Βρετανοί ιστιοπλόοι γέμισαν τις τροπαιοθήκες τους με μετάλλια τόσο από το Σίδνεϋ, όσο και από την Αθήνα και το Πεκίνο.

Με τη νέα μαρίνα, η οποία έχει κιόλας ολοκληρωθεί, οι τοπικοί ιστιοπλόοι που διακρίθηκαν στο Πεκίνο, όπως η Sarah Ayton και ο Paul Goodison από εδώ και στο εξής μπορούν να προπονούνται σε γνώριμα νερά και να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις πριν από το 2012.

Οι εργασίες για την αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων της μαρίνας είχαν ξεκινήσει από το Μάρτιο. Ανάμεσα στις εργασίες που έκαναν ήταν να προσθέσουν μια μόνιμη σχάρα καθέλκυσης και πάρκινγκ για αγωνιστικά σκάφη και να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις ανύψωσης και αγκυροβόλησης. Για την ολοκλήρωση των έργων χρειάστηκε να καταστραφούν κάποιες προϋπάρχουσες δομές της μαρίνας και κτήρια που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν από το Βασιλικό Ναυτικό και να προστεθεί ένα καινούργιο ατσάλινο κτήριο της Ακαδημίας.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece