Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
156 ημέρες μετράει η Σοφία Μπεκατώρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες...
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2008 13:08

Το πλήρωμα που θα μας εκπροσωπήσει στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο

Ούτε λιγότερες ούτε περισσότερες απο 156 ημέρες έμειναν για την τελετή έναρξης στο Πεκίνο. Η ''Χρυσή'' Ιστιοπλόος των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, Σοφία Μπεκατώρου πήρε μεταγραφή απο τα 470 στα Yngling, κέρδισε το Χάλκινο στην Γερμανία και πέρασε εύκολα το Παγκόσμιο στο Μαϊάμι...


Σοφία Μπεκατώρου
Τέσσερις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια, μία φορά Χρυσή Ολυμπιονίκης με τα 470 κατηγορίας Centreboard και 2 φορές ιστιοπλόος της χρονιάς μαζί με την Αιμιλία Τσουλφά απο την Διεθνή Ομοσπονδία, η Σοφία Μπεκατώρου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, στην κλάση Yngling. Στο πλευρό της θα είναι η Σοφία Παπαδοπούλου του ΝΟΤΚ, η Χριστίνα Χαραμουντάνη του ΝΟΕ και ο προπονητής τους Θανάσης Πινιάρης. Ανάμεσα στις προπονήσεις με τα Yngling η Αιμιλία τρέχει στην ανοικτή θάλασσα με σκάφη κατηγορίας Farr 40 and TP52.

Σοφία Μπεκατώρου
Όλα ξεκίνησαν πριν απο 5 μήνες με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στις Βαλτικές ακτές της Βορειοανατολικής Γερμανίας. Συμμετείχαν 21 πληρώματα ή 63 γυναίκες ιστιοπλόοι που εκπροσώπησαν συνολικά 12 Χώρες. Χρυσό για τις Ρωσίδες Εκατερίνα Σκουντίνα, Νταϊάνα Κρούτσκικ και Ναταλία Ιβάνοβα που θα μας απασχολήσουν και στους Ολυμπαικούς. Ασημένιο μετάλλιο στην Ολλανδία και Χάλκινο για την Ελλάδα.

Μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακολούθησε το Παγκόσμιο Rolex OCR στο Μαϊάμι. Η πιο σημαντική διοργάνωση των Αμερικανών, λίγους μήνες πριν την Ολυμπιάδα, προβλημάτισε τους Αρχηγούς Αποστολών που έπρεπε να καταλήξουν στην επιλογή των αθλητών τους. Στο Παγκόσμιο συμμετείχαν 27 πληρώματα απο 18 χώρες. Η Κίνα μαζί με άλλες 10 χώρες είχαν πιάσει τα κριτήρια πρόκρισης. Η αγωνία κορυφώθηκε μεταξύ Ελλάδας, Καναδά, Δανίας, Γαλλίας, Ιαπωνίας, Ιταλίας, Νορβηγίας, και Ουκρανίας. Απο τις οκτώ έπρεπε μόνο οι τέσσερις να πάρουν το μαγικό εισιτήριο.
Μετά απο 10 κούρσες οι Ελληνίδες τερμάτισαν στην 17η θέση δηλαδή ανάμεσα στις 14 πρώτες χώρες και μαζί με Νορβηγία, Γαλλία και Ιταλία προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα.


Την πρώτη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι δύο ομάδες της Ολλανδίας με τις Mulder Mandy/Faber Mary/Witteveen Merelοι  και Groeneveld Renee/Bes Annemieke/Kampen Marge αντίστοιχα, ενώ στη δεύτερη θέση κατετάγει η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Skudina Ekaterina με τις Krutskikh Diana και Ivanova Natalia.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή δύο ακόμη Ελληνόπουλων στο Παγκόσμιο. Πρόκειται για την Ματζαράκη Ευτυχία που έτρεξε με Laser Radial (20η) και τον Λάζαρο Θεοδωσιάδη στα Laser 13η θέση overall.

 

 

Tο Sailing Channel Greece εύχεται καλή συνέχεια...

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece