Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ολυμπιακοί Αγώνες Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Sailing Channel Greece
Όλα έτοιμα για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στις 24 Μαρτίου...
Πέμπτη, 13 Μάρτιος 2008 16:52

Ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που θα μεταλλαμπαδεύσει την φλόγα στην Κινέζα αθλήτρια της Κολύμβησης Λούα Ζού Γεν...


Αναπαράσταση της αφής στην Αρχαία Ολυμπία
Η ηθοποιός Μαρία Ναυπλιώτου αναλάβει τον ύψιστο ρόλο της Πρωθιέρειας στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στις 24 Μαρτίου 2008. Πρόκειται για την 10η κατά σειρά Πρωθιέρεια στην ιστορία του θεσμού από το 1936 μέχρι σήμερα και την 9η κατά σειρά όσον αφορά την αφή της ιερής φλόγας για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Που θα διανυκτερευσει η φλόγα

 

 

 

Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει απο την Αρχαία Ολυμπία με τον Ασημένιο Ολυμπιονίκη στο Τάε Κβο Ντο Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Η φλόγα θα περάσει απο την Πάτρα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στις 29 Μαρτίου η Πηγή Δεβερτζή θα παραδόσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας την στους διοργανωτές της Ολυμπιάδας.

Το λογότυπο των διοργανοτών στην δάδα

 

 

 

Η Αθήνα με την διοργάνωση των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων ανέβασε ψηλά τον πήχη όπως δήλωσαν στελέχη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι Έλληνες διοργανωτές αφιέρωσαν ψυχή σώμα και νού ως ευλαβικό αφιέρωμα στον βωμό του καθήκοντος. Και καθήκον τους ήταν η επιτυχία του μεγαλύτερου έργου που ανέλαβε η Ελλάδα τα τελευτάια 30 χρόνια.

Στελέχη της ΑΘΗΝΑ 2004

 

 

 

Η ομάδα του Sailing Channel Greece εύχεται καλή επιτυχία στην Κίνα...

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece