Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης
47ο Ράλι Αιγαίου… Πράξη ΙΙ και ΙΙΙ…
Πέμπτη, 22 Ιούλιος 2010 14:07
Η εμπειρία από την ιστιοπλοϊα τριγώνου και η οξυδερκεια πλάσαρε τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Η δεύτερη ιστιοδρομία Πάρος – Νίσυρος συνολικής απόστασης 107 ναυτικών μιλίων και οι ανατρεπτικές αλλά όχι απροσδόκητες παράκτιες ιστιοδρομίες όρτσα – πρύμα ολοκληρώθηκαν και τα σκάφη ταξιδεύουν με πλώρη τις μικρές Κυκλάδες και το Κουφονήσι, για το τέταρτο και προτελευταίο σκέλος της διοργάνωσης, συνολικής απόστασης 78,5 ναυτικών μιλίων….

Το δεύτερο σκέλος ανέδειξε νικητή το σκάφος BRAVE με κυβερνήτη τον Γιώργο Βασιλόπουλο, ακολουθούμενο από SUGAR και τον Α. Αθανασίου. Μία θέση πιο κάτω ο Γ. Ανδρεάδης με το ATALANTI XVI που υπερασπίζεται την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Στη 2η θέση της γενικής ακολουθεί το BRAVE με 3ο το σκάφος του υπερασπιστή του τίτλου, με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη. Σταθερά στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης με μία με μια 3η και μια 8η θέση  παραμένει ο Τάκης Στρούζας και το ZANTINO WIND.
Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της 2ης ιστιοδρομίας
Πάρος – Νίσυρος ( 107  ναυτικά μίλια )
Κατηγορία ORCi
1. BRAVE  ( Γ. Βασιλόπουλος )
2. SUGAR  ( A. Αθανασίου )  
3. ATΑLANTΙ XVI  ( Γ. Ανδρεάδης )
4. ALSOUMA – ALLIANZ ( Θ. Γεωργιάδης  )
5. APIDALOS NAYS ( Π. Κούρκουλος )
Κατηγορία ORC CLUB
1. ΜΑΙΣΤΡΟΣ  ( Σ. Σωτηρίου ) 
Κατηγορία IRC
1. ATΑLANTI XVI  ( Γ. Ανδρεάδης )  
Αποτελέματα γενικής κατάταξης μετά από 2 ιστιοδρομίες
1. ATΑLANTI  XVI ( Γ. Ανδρεάδης )
2.  BRAVE ( Γ. Βασιλόπουλος )
3.  ΒOOKER ΙΙ AMITA – MOTION ( Δ. Δεληγιάννης )
4.  ΖΑΝΤΙΝΟ – WIND (  Π. Στρούζας  )
5.  ALSOUMA – ALLIANZ ( Θ. Γεωργιάδης )

Τα σκάφη πήραν θέση στη γραμμή της εκκίνησης το πρωί λίγα μίλια έξω από το λιμάνι των Πάλλων στο ηφαιστιογενές νησί με κατεύθυνση το Ακρωτήρι Κρίκελος στο νότιο άκρο της Κω σε ένα θαλάσιο στίβο που οριοθετήθηκε από σημαδούρες στο Μαϊστρο, για την 3η ιστιοδρομία του 47ου Ράλλυ Αιγαίου συνολικής απόστασης 19 ναυτικών μιλίων. Ο Δημήτρης Δεληγιάννης με το BOOKER ΑMITA MOTION κέρδισε την ιστιοδρομία ακολουθούμενος στη 2η θέση από το SUGAR με κυβερνήτη τον Α. Αθανασίου και τον Θ. Γεωργιάδη στην 3η θέση με το ALSOUMA Allianz. Κατάφερε να πλασαριστεί από την τρίτη, στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης αφήνοντας στη δεύτερη τον έταιρο αντίπαλο Γ. Ανδρεάδη με το ATALANTI XVI. Αμφότεροι ισοβαθμούν με 10,75 βαθμούς ποινής. Ο Θ. Γεωργιάδης και το πλήρωμά του ανεβηκε 2 θέσεις καταφέρνοντας τελικά να καταταχθεί στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με 13.25 βαθμούς ποινής. Το SUGAR και το WIND ZANTINO ακολουθούν στην 4η και την 5η θέση με 14,50 και 16,25 βαθμούς ποινής αντίστοιχα.
«Μόνο και μόνο το γεγονός ότι 2 σκάφη ισοβαθμούν στην 1η θέση της γενικής δείχνει πόσο έντονος είναι ο συναγωνισμός και πόσα ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα. Θεωρώ ότι η μάχη θα συνεχιστεί ως τα τελευταία μίλια, μέχρι και τον τερματισμό μας στο Σούνιο. Είναι από τα πιο συναρπαστικά Ράλλυ κι αυτό μας ικανοποιεί ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Δημήτρης Δεληγιάννης αμέσως μετά το τέλος της 3ης ιστιοδρομίας στους διοργανωτές.
Σε ένα μπράτσο 93,5 ναυτικών μιλίων. έχει σχεδιαστεί το τελευταίο σκέλος της επιστροφής με εκκίνηση το Σάββατο από το μαγευτικό Κουφονήσι και τερματισμό το Σούνιο για την 5η και τελευταία ιστιοδρομία του 47ου Ράλι Αιγαίου.
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece