Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης
Φινάλε για το 47ο Ράλλυ Αιγαίου, «…Κρουαζιέρα θα σε πάω …»
Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 13:08
Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 47ο Ράλι Αιγαίου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης από τις 16 έως τις 26 Ιουλίου με τη συμμετοχή 40 σκαφών και 400 περίπου ιστιοπλόων σε σκάφη κατηγορίας IRC και ORC I. Οι Στρατής Ανδρεάδης, Λεωνίδας Πελεκανάκης, Λεωνίδας Τζάκος, Μιχάλης Ρούσσος, Μαρίνα Παπαπαναγιώτου, Ethan Bixby, Paolo Piccione, Don Mac Craken, Τάσος Μυλιώνης και Γιώργος Ανδρεάδης, κατέκτησαν το τρόπαιο του 47ου Ράλι Αιγαίου με το σκάφος ΑΤΑLANTI XVI επικρατώντας στις 2 από τις 5 ιστιοδρομίες, σε ρυθμούς ΄΄κρουαζιέρας΄΄. Δύο επίσης νίκες πέτυχε ο Γιώργος Βασιλόπουλος και μία ο Δημήτρης Δεληγιάννης…


Η προτελευταία ιστιοδρομία δε θύμιζε σε τίποτα την τελευταία. Ο στόλος ταξίδεψε από τη Νίσυρο στο Κουφονήσι μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων με μούδες και φλόκους  προκειμένου να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές στα σκάφη, αβαρίες στον εξοπλισμό αλλά κυρίως για να προφυλαχτεί από απροσδόκητα ατυχήματα. Μετά από τη δύση του ηλίου και 79 Ναυτικά Μίλια, πρώτο σκάφος στα Κουφονήσια τερμάτισε το ΑΤΑLANTI XVI με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη με μόλις 6.50 βαθμούς ποινής,  ακολουθούμενο από το BOOKER AMITA MOTION με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη που τερμάτισε δεύτερο, υποχωρώντας στη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης με 12.75 βαθμούς ποινής. Μία θέση πιο κάτω με 19.25 βαθμούς ποινής, βρέθηκε το BRAVE με κυβερνήτη τον Γιώργο Βασιλόπουλο.

Νίσυρος –Κουφονήσι

Κατηγορία ORCi
1. ATΑLANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης )
2. ΒΟΟΚΕR ΑΜΙΤΑ – ΜΟΤΙΟΝ ( Δ. Δεληγιάννης )
3. APIDALOS NAUS ( Π. Κούρκουλος )
4. BRAVE ( Γ. Βασιλόπουλος )
5. VANA – VIOLETA 3 ( Γ. Συκάρης )
Κατηγορία ORC CLUB
1. ΜΑΙΣΤΡΟΣ ( Σ. Σωτηρίου )
Κατηγορία IRC
1. ATALANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης )

Το Σάββατο στη μία το μεσσημέρι τα σκάφη πήραν εκκίνηση λίγα μίλια έξω από το Κουφονήσι με τερματισμό το Σούνιο για το μεγάλο φινάλε του 47ου Ράλι Αιγαίου που ολοκληρώθηκε το ξημέρωμα της Κυριακής και ώρα 04.49 καθώς το σκάφος BRAVE τερμάτισε στην πρώτη θέση της τελευταίας  ιστιοδρομίας και στην τρίτη της διοργάνωσης. Ένα μπράτσο 93,5 ναυτικών που θύμιζε ατελείωτο, αφού τα πληρώματα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησαν η άπνοια, η εναλλαγή του ανέμου σε διεύθυνση και ένταση αλλά και το κύμα του Νοτιά μετά από ένα έντονο Μελτέμι κυρίως σε ένταση.
« Ήταν ένας συναρπαστικός και σκληρός αγώνας με εξαιρετικό συναγωνισμό. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που κέρδισα το 47 ου Ράλλυ Αιγαίου…», δήλωσε ο Γιώργος Ανδρεάδης.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα…
5η Ιστιοδρομία Κουφονήσι – Σούνιο ( 94 ναυτικά μίλια )
Κατηγορία ORCi
1. BRAVE ( Γ. Βασιλόπουλος )
Κατηγορία IRC
1. BRAVE ( Γ. Βασιλόπουλος )

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ 47ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κατηγορία ORCi
1. ATΑLANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης )
2.. BOOKER AMITA – MOTION ( Δ. Δεληγιάννης )
3. BRAVE ( Γ. Βασιλόπουλος )
Κατηγορία IRC
1. ATΑLANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης )
2. OPTIMUMM 3 ( Π. Λιβάς & Ν. Λάζος )
3. BRAVE ( Γ. Βασιλόπουλος )
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece