Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης
Aegean Regatta, 21 έως 28 Αυγούστου, δέκα χρόνια μετά από την πρώτη εκκίνηση…
Πέμπτη, 05 Αύγουστος 2010 12:37


Δέκα χρόνια μετά από την πρώτη εκκίνηση, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών της Aegean Regatta, δίνουν δυναμικό παρόν, ίσως το δυναμικότερο των δέκα χρόνων ιστορίας της Αιγαιοπελαγίτικης διοργάνωσης. Η Aegean Regatta διοργανώνεται παραδοσιακά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα δεξαχθεί  από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου στο Ανατολικό Αιγαίο, με σημείο εκκίνησης τη Θάσο, με ενδιάμεσους σταθμούς, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο της Μυτιλήνης, διανύοντας περισσότερα από 160 ναυτικά μίλια. Το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης πλαισιώνουν πολιτιστικά δρώμενα και ξεχωριστές τιμητικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του θεσμού.
Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100 σημειώνοντας πρωτίστως ρεκόρ ανάμεσα στις περισσότερες εγχώριες διοργανώσεις,         δημιουργώντας δευτερευόντως κλίμα αισιοδοξίας τόσο στους διοργανωτές όσο και στους κατοίκους των νησιών σταθμών της Aegean Regatta, που για άλλη μία χρονιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν σκάφη και πληρώματα με διαίτερη ανυπομονησία και ενθουσιασμό.
Οι κορυφαίοι της ανοικτής θάλασσας, ανάμεσά τους ο Κώστας Μάνθος με το Erytos 2 Cosmote, o Θοδωρής Τσουφλάς με το Alpha Bank, o Θανάσης Μπαξεβάνης με το Baximus, ο Αδάμ Τσιολακάκης με το Red Rose, o Βαγγέλης Καραγεωργίου με το Αnemos 3Α και πολλοί θα νιώσουν τις συγκινήσεις που μόνο το Αιγαίο Πέλαγος μπορεί να προσφέρει. Η διοργάνωση στην επέτειό της, αντλεί δύναμη από τους ιστιοπλόους της και εισέρχεται στη δεύτερη δεκαετία με δύναμη και αισιοδοξία υποσχόμενη να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό να δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους φίλους της ιστιοπλοϊας να απολαμβάνουν τη μοναδική ομορφιά της θάλασσας του Αιγαίου και των νησιών της.

Συνδιοργανωτές της φετινής Regatta είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Α. Ο. Αιγαίου, Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Ν. Ο. Καρλοβάσου, με συντονιστή όμιλο τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ Μυτιλήνης.
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece