Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης
Αegean Regatta 2010, με άρωμα γυναίκας…
Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2010 17:18
Με την απονομή των επάθλων στους νικητές, ολοκληρώθηκε στον Μόλυβο της Μυτιλήνης, η Aegean Regatta 2010, που διεξήχθη από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου στο Ανατολικό Αιγαίο, με σημείο εκκίνησης τη Θάσο και ενδιάμεσους σταθμούς, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο, διανύοντας περισσότερα από 160 ναυτικά μίλια….
Agean Regatta 2010Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, φέτος είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής. Στον αριθμό ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης, συναντήσαμε πέντε σκάφη με γυναίκες κυβερνήτες. Το AELLA από τη Θεσσαλονίκη με την Μιράντα Παπαδοπούλου, το OLYMPIA με την Μαρία Ψώρα, το ΙΤΑΝΟS από την Καβάλα που έχει κυβερνήτη την Χριστίνα Πάντα Καρβουνίδου, το MY WAY από την Χίο με την Τατιάνα Τσαρδάκα και το SARAVA από την Αθήνα με την Ελίζα Μπένου. Παράλληλα αυξήθηκαν και οι διεθνείς συμμετοχές που έφτασαν τις επτά και τα σκάφη ΑΝΕΡΑΔΑ και Almira από την Κύπρο, τα Bony Staf και Leader απο την Ρωσία, το Aria di Burrasca απο την Ιταλία, το Τοtemic απο την Μεγάλη Βρετανία και το Windwalker απο την Βουλγαρία, ενδυνάμωσαν την αξία της συμμετοχής και της χαράς του υγιούς συναγωνισμού.

Agean Regatta 2010Όλες οι κούρσες ήταν συναρπαστικές με δυνατούς ανέμους στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, εναλλαγές σε διεύθυνση και ένταση, ορθοπλωρίσματα στη γραμμή του τερματισμού, και τους «μικρούς» της διοργάνωσης να κερδίζουν επάξια τη μερίδα του λέοντος και τις εντυπώσεις, στη δεύτερη ιστιοδρομία. Στην κατηγορία ORCi πρώτο κατατάχθηκε το ΜΕLΙΤΙ IV με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη που συνολικά στις τέσσερις ιστιοδρομίες είχε δύο πρώτες θέσεις, μία 2η και μία 10η. Στην ίδια κατηγορία τη δεύτερη θέση κέρδισε το σκάφος ERYTOS II COSMOTE με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο ενώ μία θέση πιο κάτω βρέθηκε το INTEGRALE με κυβερνήτη τον Σωτήρη Ζαμπέτογλου. Οι περισσότεροι από 800 ιστιοπλόοι που στελέχωσαν τα 95 σκάφη της Ρεγκάτας, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, βέβαιοι ότι θα ξαναζήσουν τις ίδιες συναρπαστικές στιγμές και εμπειρίες…
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece