Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης
44ος ιστιοπλοικός αγώνας Ανδρου, λαμπροφόρα τελετή στο SS HELLAS LIBERTY.
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2011 16:52

Στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων, ο Ναυτικός Όμιλος Ανδρου έριξε την αυλαία του 44ου ιστιοπλοικού αγώνα της Ανδρου στο ιστορικό πλοίο SS HELLAS LIBERTY που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά. Όλοι αστραφτεροί, ιστιοπλόοι, επίσημοι  και επίτιμοι προσκεκλημένοι έδωσαν το «παρών» στη μεγαλοπρεπή απονομή των επάθλων που εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα.


Η πρόεδρος του ΝΟΑ, Αντίκλεια Τρικόγλου, ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν και τον φετινό αγώνα, ενώ τόνισε ότι χρόνο με το χρόνο ο Ιστιοπλοϊκός  Αγώνας της Ανδρου γίνεται όλο και καλύτερος.

 

 

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η ομιλία του Σπύρου Πολέμη, επίτιμου προέδρου του ΝΟΑ, που διηγήθηκε την ιστορία των πλοίων Liberty (αντίστοιχου τύπου πλοίου, που έγινε η τελετή απονομής), καθώς και την ιστορία του SS HELLAS LIBERTY.

Οι Ελληνες εφοπλιστές αγόρασαν τα πλοία Liberty αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και με αυτά ξεκίνησαν να χτίζουν και πάλι τον ελληνικό εμπορικό στόλο της χώρας. Πριν απο μερικά χρόνια η οικογένεια Πολέμη και ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος έκαναν πράξη το όνειρο τόσων ετών και κατάφεραν να φέρουν στη χώρα μας από τις ΗΠΑ ένα τέτοιου τύπου πλοίο.

Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος το ανακαίνισε πλήρως και έφτιαξε το SS HELLAS LIBERTY, το οποίο βρίσκεται πλέον στο λιμάνι του Πειραιά και είναι στην τελική ευθεία, ώστε να γίνει μουσειακός χώρος.

 Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΑ, Μιχάλης Γαλιάσος, στάθηκε στον υψηλό ανταγωνισμό του φετινού αγώνα, καθώς και στην ποιότητα των πληρωμάτων. Οι κόσμος που παρεβρέθη και τα πληρώματα απήλαυσαν τη βραδιά, αφού για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε απονομή των επάθλων σε ένα τόσο ιστορικής και συναισθηματικής αξίας γιοα την Ελλάδα πλοίο. 

Οι τρεις πρώτοι νικητές στις δύο κατηγορίες ήταν:

ORC

1.Agapi-Sv1ge / Ιωάννης Τράικος

2.Alsouma – Allianz / Πορφυράτος - Νικολαίδης
3.Tomahawk / Παναγιώτης Σκαρμέας

 IRC
1.Optimum 3 / Ν. Λάζος - Π. Λιβάς

2.Apidalos Nafs / Μάκης Κουρτέσης

3.Aces / Πάνος Ζαλαχώρης

 

Οι ιστιοπλόοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον 45ο Διεθνή ιστιοπλοΐκό αγώνα Άνδρου,

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece