Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Επεξεργασία
Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης
«Επίδαυρος 2011»… Ιστιοπλοϊκός Αγώνας με κίνητρο την αγάπη για τη θάλασσα».
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 13:02

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης-Φιλίας (ΝΑΟΕΦ) έριξε την αυλαία του ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοιχτής θάλασσας «Επίδαυρος 2011» που διεξήχθη από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου 2011…Οι εκπρόσωποι του ΝΑΟΕΦ χαιρέτισαν για 10η συνεχή χρονιά τους 200 και πλέον κυβενήτες και πληρώματα ιστιοπλόους που συμμετείχαν στην τελετή απονομής των κυπέλλων, στις εγκαταστάσεις του ομίλου, στο Μικρολίμανο. Τα σκάφη με τα πληρώματά τους ξεκίνησαν την Παρασκευή 24/6 Φάληρο – Αίγινα, το Σάββατο 25/6 Αίγινα – Νέα Επίδαυρο και την Κυριακή 26/6 Νέα Επίδαυρο – Φάληρο. Αν και ο αγώνας ερασιτεχνικός και το κίνητρο όλων, η αγάπη για τη θάλασσα, όλες οι αξίες που η ιστιοπλοΐα πρεσβεύει αναδύθηκαν ξανά, με οδηγό των διοργανωτών « το ευ αγωνίζεσθαι και τη συντροφικότητα». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της περιφέρειας Σαρωνικού, της Επιτροπής Ανοιχτής Θάλασσας της ΕΙΟ, και όλοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά στην πανέμορφη θάλασσα του Αργοσαρωνικού.
Στην πρώτη ιστιοδρομία της Παρασκευής ο ανεμος βόρειος-βορειοδυτικός (μαϊστροτραμουντάνα), τα σκάφη κατέβηκαν γρήγορα με φαινόμενο άνεμο πλαγιοδρομία, και τα πιο αργά σκάφη σε 4,5 ώρες είχαν τερματίσει λίγο βόρεια από το λιμάνι της Αίγινας.
Το Σάββατο τα σκάφη ξεκίνησαν με ένα βορειοδυτικό αεράκι, πήγαν μέχρι την Πλατειά, και μετά ήρθε η πουνάτσα. Η σοροκάδα αργούσε, κι όταν ήρθε ήταν πιο ασθενής. Αρκετά σκάφη δεν μπόρεσαν να τερματίσουν μέσα στα χρονικά τους όρια, ενώ το βράδυ στη Νέα Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε η απονομή των κυπέλλων στις τρείς πρώτες θέσεις της κατάταξης από τις 2 πρώτες ιστιοδρομίες.

Η Κυριακή ήταν Νέα Επίδαυρος-Φάληρο, όρτσα πλεύση και με γεμάτο 6άρι (μποφώρ) σε ένταση αέρα. Τα πιο μικρά σκάφη ταλαιπωρήθηκαν λίγο, αλλά ο αγώνας, γρήγορος και έντονος, αποζημίωσε όλους τους συμμετέχοντες. Συνολικά, στο τριήμερο τα 60 σκάφη που συμμετείχαν αντιμετώπισαν όλες σχεδόν τις συνθήκες.Νικητές του αγώνα ήταν:

στην κατηγορία ORC international το σκάφος “Αλληγορία” του Ναυτικού
Ομίλου Δελφινάριο με κυβερνήτη το Γιάννη Αργυράκη,
στην κατηγορία ORC club το “Άδρα” του ΝΑΟ Βούλας με κυβερνήτη το
Ζηνόβιο Γρηγοριάδη,
στην κατηγορία IRC το σκάφος “Ούσυρα” του Ναυτικού Ομίλου Σύρου
με κυβερνήτη το Θανάση Παπαδόπουλο (2η συνεχόμενη χρονιά που
κερδίζει το Ούσυρα την κατηγορία).


 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece