Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Επεξεργασία
Τρίγωνα - Ιστιοπλοΐα
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado, Τραβεμούντε 2010
Παρασκευή, 06 Αύγουστος 2010 18:15
Φανταστικές κούρσες ΄΄αλλά ελληνικά΄΄ πραγματοποιήθηκαν την τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Tornado που φιλοξένησε το Τραβεμούντε, Βόρεια της Γερμανίας. Οι Έλληνες Πασχαλίδης και Τριγκώνης έλαμψαν στο θαλάσσιο στίβο πραγματοποιώντας τρείς άσσους χωρίς όμως να καταφέρουν να περάσουν στην γενική κατάταξη τους νέους Παγκόσμιους Πρωταθλητές,  ένα εκ των δύο μικτών πληρωμάτων, Ρόλαντ και Νάιντ Γκέμπλερ, από τη Γερμανία και για έναν μόνο βαθμό διαφορά κατέκτησαν τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα πληρώματα του κόσμου. Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Γερμανοί αδελφοί Χέλγκε και Γένς – Κρίστιαν Σαχ...

tornado worlds 2010
«Ανταλλάξαμε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης πριν από 18 χρόνια και προπονούμαστε μαζί περίπου ένα χρόνο. Το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε ένα από τα καλύτερα ολυμπιακά και ελληνικά πληρώματα, τον Ιορδάνη και τον Κώστα…» δήλωσαν οι Γερμανοί πρωταθλητές και συμπλήρωσαν: «Είναι σημαντικό ότι η κλάση αποκτά ξανά το χαμένο της εδαφος σε αριθμό συμμετοχών αλλά και επίπεδο συμμετεχόντων. Δεν είναι φοβερό ότι ο νεότερος αθλητής του πρωταθλήματος είναι μόλις 15 ετών και ο μεγαλύτερος 72; Είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι αλλά και το πρώτο μικτό πλήρωμα που αποκτά παγκόσμιο τίτλο στην ιστορία της κλάσης.»

Την 1η ημέρα πραγματοποιήθηκαν 3 ιστιδρομίες με δυτικούς ανέμους εντάσεως από 9 έως 20 μίλια. Οι εναλλαγές του ανέμου κυρίως στην τρίτη ιστιοδρομία, που από ΒΔ γύρισε σε ΒΑ αναγκάζωντας την επιτροπή να αλλάξει το στίβο, σε συνδυασμό με τη βροχή που συνόδευσε τα πληρώματα προς τη γραμμή του τερματισμού δε δυσκόλεψαν καθόλου το Ολυμπιακό πλήρωμα Πασχαλίδη – Τριγκώνη που τερμάτισαν στη  1η, 5η και 1η θέση και πλασαρίστηκαν εύκολα στη 2η θέση της γενικής κατάταξης.

 

« Ηταν μια καλή ημέρα» δήλωσε ο Πασχαλίδης και συνέχισε «Οι σημερινές καιρικές συνθήκες ήταν καλές για εμάς (δυνατός αέρας με αλλαγες έντασης και διεύθυνσης) αν και στη 2η ιστιοδρομία εκκινήσαμε πρόωρα με αποτέλεσμα να γυρίσουμε και να επανεκκινήσουμε γεγονός το οποίο μας άφησε πολύ πίσω. Καταφέραμε όμως και σώσαμε την κούρσα τερματίζοντας στην 5η θέση» Από την πλέυρα του ο Κώστας πρόσθεσε: «Πιθανότατατα αν δεν κάναμε το λάθος στην εκκίνηση να είχαμε κερδίσει και την 2η ιστιοδρομία. Σήμερα είχε αρκετό αέρα πράγμα το οποίο μας αρέσει. Από αύριο μπουνάστες οπότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για εμάς».

Όπως είχαν προβλέψει οι Έλληνες πρωταθλητές, τη 2η ημέρα των αγώνων ολοκληρώθηκαν μόνο δύο ιστιοδρομίες μετά από πολύωρη αναβολή και κούραση, λόγω άπνοιας. Η 1η εκκίνηση δόθηκε στις 16:00 με ανέμους ΒΔ εντάσεως μέχρι 6 μίλια. Οι Πασχαλίδης -Τριγκώνης κατέλαβαν την 3η και την 5η θέση και παρέμειναν στη 2η θέση της γενικής κατάταξης με 10 βαθμούς ποινής.

«Δύσκολη ημέρα στο νερό σήμερα. Ο καιρός ήταν μονοπάτι και εμείς δεν είχαμε την απαιτούμενη ταχύτητα έτσι ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε στις 2 πρώτες θέσεις. Πάθαμε και μια ζημιά (έσπασε το κρεμαστικό) στη 2η ιστιοδρομία και συμπληρώθηκε το παζλ της ημέρας. Τι να πω τέτοια πράγματα συμβαίνουν»
δήλωσε ο Πασχαλίδης. «Παρά τις καλές μας εκκινήσεις η ταχύτητα του σκάφους μας δεν ήταν αρκετή για κερδίσουμε κάποια ιστιοδρομία σήμερα. Ήρθε και η ζημία πάνω που κυνηγούσαμε τη 2η θέση στη 2η ιστιοδρομία και μείναμε στην 5η θέση. Δεν πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο σήμερα μιας και καιρός σε αντίθεση με εχθές δεν έδινε και πολλές ευκαιρίες» συμπλήρωσε ο Κώστας.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων έγιναν 3 ιστιοδρομίες “αλλά ελληνικά”. Οι Πασχαλίδης - Τριγκώνης κέρδισαν και τις τρείς. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσουν και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή μένοντας στην 2η θέση με ένα βαθμό διαφορά από του Γερμανούς  Ρόλαντ και Νάιντ Γκέμπλερ. Την 3η θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβαν τα αδέρφια Χέλγκε και Γένς – Κρίστιαν Σαχ από την Γερμανία.

«Κερδίσαμε όλες τις ιστιοδρομίες σήμερα κάνοντας ότι μπορούσαμε περισσότερο. Δυστυχώς δεν ήταν αρκετό έτσι ώστε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Οι συνθήκες σήμερα ήταν όπως και την 1η ημέρα των αγώνων με αυξομειώσεις στην ένταση και διεύθυνση του ανέμου πράγμα το οποίο μας αρέσει και φάνηκε και στο αποτέλεσμα σήμερα» δήλωσε ο Πασχαλίδης.
«Είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ και κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Μας κόστισε και η ζημιά που πάθαμε την 2η ημέρα. Δεν έγινε και πάμε παρακάτω. Ήταν μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση. Το βλέμμα μας τώρα στρέφεται στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ιταλία. Εκεί ελπίζω να τα καταφέρουμε.» συμπλήρωσε ο Κώστας.

Το έταιρο ελληνικό πλήρωμα των Νίκο Μαύρου – Αλέξη Ταγαρόπουλου πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, κατακτώντας την 6η θέση στη γενική κατάταξη, μία θέση μέσα στην καλύτερη δεκάδα του πρωταθλήματας.
«Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στις εκκινήσεις μας αν θέλουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Σίγουρα βελτιωθήκαμε σε σχέση με πέρυσι όπου καταλάβαμε την 8η θέση αλλά μαζί με τον Νίκο μπορούμε ακόμη καλύτερα.» δήλωσε ο Αλέξης Ταγαρόπουλος συγκυβερνήτης του πληρώματος της ελληνικής αστυνομίας.

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece