Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Επεξεργασία
Τρίγωνα - Ιστιοπλοΐα
Χρυσό στην Ισπανία Μάντης και Καγιαλής.
Σάββατο, 11 Δεκέμβριος 2010 18:47
semana olympics spain
Με την επωνυμία Semana Olympics των Καναρίων νήσων (Grade 3 της ISAF), οι Ισπανοί διοργανωτές προσκάλεσαν στη 12η επέτειό τους περισσότερους από τριακόσιους ιστιοπλόους για να αγωνιστούν σε επτά κλάσεις, ενδυναμώνοντας τους αγώνες στην καινούργια έκδοσή τους. 
semana olympics spain

Οι διεθνείς ιστιοπλόοι εκπρόσωπησαν 25 χωρες από όλη την Ευρώπη και αγωνίστηκαν στις κατηγορίες 470 ανδρών και γυναικών, Laser standard και  radial, F18 και RS:X, από τις 5 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2010. Οι Έλληνες πρωταθλητές των 470, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, σε σύνολο 4 ιστιοδρομιών που πραγματοποιήθηκαν και 24 πληρωμάτων που συμμετείχαν, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.
Οι διοργανωτές λογω των αντίξοων καιρικών συνθηκών κατάφερν να πραγματοποιήσουν μόνο τέσσερις ιστιοδρομίες για κάθε κατηγορία. Σε σύνολο 24 πληρωμάτων, οι Μάντης και Καγιαλής ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βάθρου πετυχαίνοντας 1,2,(7),1 με συνολο 4 βαθμούς ποινής. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Ιταλοί Τσαντόνα και Τσουκέτι με 9 βαθμούς ποινής ((7),1,3,5). Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι Κροάτες Φαντέλα και Μάρενιτς (3,(7),4,2), ενώ στην πέμπτη το έταιρο ελληνικό πλήρωμα των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλο ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 15 (4,3,8,(8)) βαθμούς ποινής. Το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που εκπροσώπησε την πατρίδα μας με τους Γιώργο Βάσιλα και Ακύλα Δρούγκα πλασαρίστηκαν στη 10η θέση με (13,(17),5,9) με 27 βαθμούς ποινής.
Αποτελέσματα των άλλων κατηγορίων μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα των διοργανωτών


 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece