Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Επεξεργασία
Τρίγωνα - Ιστιοπλοΐα
42nd Trofeo S.A.R. Princesa Sofia - MAPFRE 2011
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2011 14:01

Το παλάτι της Αλμουδάινας προσκάλεσε τους καλύτερους διεθνείς ιστιοπλόους στα 42α γενέθλια της διεθνους διοργάνωσης με την επωνυμία παγκόσμιο κύπελλο της πριγκίπισσας Σοφίας, στον πανέμορφο όρμο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα από τις 2 έως τις 9 Απριλίου. Μετά από δύο ιστιοδρομίες οι Έλληνες πρωταθλητές Μάντης – Καγιάλης στα 470, Κοκκαλάνης και Σκαρλάτου στα RS:X, βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης.Στο «Μαργαριτάρι της Μεσογείου», το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων και τον όρμο της Πάλμα, διεξάγεται το 42ο παγκόσμιο κύπελλο πριγκίπισσα Σοφία, ένα εκ των επτά, και τρίτο στη σειρά, παγκόσμιων κυπέλλων της διεθνούς ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Με τη συμμετοχή 170 σκαφών απο 53 χώρες και τη σκέψη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου η πατρίδα μας εκπροσωπείται από τους Παναγιώτη Μάντη – Παύλο Καγιαλή και Παναγιώτη Καμπουρίδη – Στάθη Παπαδόπουλο στα 470 ανδρών, Ιωάννη Μιτάκη στα Φινν, Βύρων Κοκκαλάνη καi Στέφανο Λεονέτη στα RS:X ανδρών, Ευάγγελο Χειμώνα και Αντώνη Μπουγιούρη στα laser std, Αιμίλιο Παπαθανασίου στα Star και την Αγγελική Σκαρλάτου στα RS:X γυναικών.

Στις εναπομείνασες 4 ολυμπιακές  κατηγορίες 49er, 470 γυναικών, Laser γυναικών, Match race γυναικών, και την παραολυμπιακή κατηγορία 2.4m, η δεν έχουμε ελληνική συμμετοχή.

Στην αποστολή της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας συμμετέχουν οι 2 προπονητές της, Απόστολος Καρνούτσος (Φινν) και Θανάσης Παχούμας (470).

Μετά από 2 ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν κάτω από έντονες καιρικές συνθήκες, ανέμους εντάσεως 30 κόμβων, οι Μάντης - Καγιάλης στα 470 και σε σύνολο 84 σκαφών, τερμάτισαν τρίτοι και πέμπτοι 5 και ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση της κατάταξης με τους Σουηδούς Ντάλμπεργκ και Όστλινγκ και 8 βαθμούς ποινής. Οι Καμπουρίδης και Παπαδόπουλος βρίσκονται στην 19η θέση της γενικής κατάταξης.

Στα Φινν τερμάτισαν οι 63 από τους 83 συμμετέχοντες και ο Γιάννης Μιτάκης βρίσκεται στην 57η θέση. Το στόλο οδηγεί ο Σκοτ από την Αγγλία, ενώ ο Ολυμπιονίκης Μπεν Άσλυ βρίσκεται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Στα RS:X ανδρών και σύνολο 57 που τερμάτισαν από 65 συνολικά αθλητών, ο Βύρων Κοκκαλάνης, υπερασπίζεται την πρώτη θέση του βάθρου, πετυχαίνοντας μια 8η και μία 3η νίκη με 11β.π., μόλις 2 βαθμούς πίσω από τον Ισραηλινό Ζουμπάρι στην 4η θέση.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Αγγελική Σκαρλάτου του Ναυτικού Ομίλου κατοίκων Βουλιαγμένης είναι 8η με 20 βαθμούς ποινής. Η Ολυμπιονίκης Ιταλίδα Αλεσάντρα Σενσίνι οδηγεί τον στόλο των 44 αθλητριών με 3 βαθμούς ποινής.

Στα λέισερ αγωνίστηκαν 120 από τους 127 αθλητές και οι Μπουγιούρης και Χειμώνας βρίσκονται στην 13η και 19η θέση αντίστοιχα.

Στα Σταρ έπεσαν οι 32 από τους 39 στο νερό και οι Παπαθανασίου – Δραγούτσης κατατάσσονται στην 12η θέση της γενικής κατάταξης με 30 βαθμούς ποινής. Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι Παγκόμσιοι πρωταθλητές Πέρσι – Σίμψον από την Αγγλία.


 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece