Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Επεξεργασία
Τρίγωνα - Ιστιοπλοΐα
Προ-Ολυμπιακούς ρυθμούς άγγιξε η 43η γαλλική ιστιοπλοϊκή εβδομάδα
Δευτέρα, 02 Μάιος 2011 00:00

Σε 7 κατηγορίες εκπροσωπήθηκε η ελληνική ιστιοπλοΐα στο φημισμένο Γιουρολίμπ της Γαλλίας (43th French Sailing Olympic Week, Hyere 2011) που φιλοξένησε το Ιερ από τις 23 έως τις 29 Απριλίου 2011. Στα 470 ανδρών οι Πάνος Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος κέρδισαν τις εντυπώσεις καθώς αρίστευσαν στην κούρσα των μεταλλίων, και κατατάχθηκαν στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Στην ίδια κατηγορία και μία θέση πιο κάτω τερμάτισαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής με 100 βαθμούς ποινής. Οι Γιώργος Βασιλάς – Ακύλας  Δρούγκας και Βασίλης Παπουτσόγλου – Γιώργος Ορφανός ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση στην 30η και 85η θέση.  Στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι Γάλλοι, Πιέρ Λεμπουσέ - Βένσέν Γκαρό και Νικολά Σαρμπονιέ - Ζερεμί Μιό. Μία θέση πιο κάτω οι Μπαρρέιρος – Σαρμίντο από την Ισπανία. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών σε σύνολο 11 ιστιοδρομιών και 56 σκαφών οι Βιργινία Κραβαριώτη – Όλγα Τσιγαρίδη και Σοφία Παπαδοπούλου – Αλίνα Στρατηρίου τερμάτισαν στην 22η και 44η θέση της γενικής κατάταξης. Πατσέκο – Μπετάνθος από Ισπανία, Μιλς –Κλαρκ και Χιούτζες – Κλαρκ από Αγγλία αναδείχθηκαν νικήτριες.
Στα Σταρ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία 11 ιστιοδρομίες, οι πρωταθλητές Αιμίλιος Παπαθανασίου – Αντώνης Δραγούτσης ολοκλήρωσαν 16οι σε σύνολο 37 πληρωμάτων με 127 βαθμούς ποινής.
Στα Λέιζερ στάνταρτ μετά από 10 κούρσες ο Ευάγγελος Χειμώνας τερμάτισε 13ος με 106 βπ σε σύνολο 155 αθλητών.
Οι Ζίσκα, Μποτέμπ και Ζουμπάρι κατέκτησαν τις τρείς πρώτες θέσεις του βάθρου για την κατηγορία RS:X. Στην ίδια κατηγορία και σε σύνολο 90 αθλητών ο Στέφανος Λεονέττης τερμάτισε στην 29η θέση με 172 βαθμούς. Ο Βύρων Κοκκαλάνης δεν αγωνίστηκε, ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών και σε σύνολο 75 αθλητριών η Αγγελική Σκαρλάτου ολοκλήρωσε 25η με 153 βαθμούς. Μπλάνκα Μανσόν, Σαρλίν Πικό και Σο είναι οι τρείς πρώτες της διοργάνωσης.
Στα Φινν αγωνίστηκαν συνολικά 80 αθλητές και ο Γιάννης Μιτάκης στον χρυσό στόλο τερμάτισε 27ος με 153 βαθμούς ποινής.  Ένσλι, Ρέιλι, και Πόστμα φόρεσαν τα μετάλλια.
 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece