Ιστιοπλοΐα Αγώνες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Επεξεργασία
Τρίγωνα - Ιστιοπλοΐα
Barcelona Olympic Sailing Week 2008, ολοκληρώθηκε η προτελευταία δοκιμασία...
Τετάρτη, 12 Μάρτιος 2008 00:00

Η Τρίτη 11 Μαρτίου ήταν η τελευταία ημέρα για την 4η ΦΑΡΟ Ρεγκάτα ή αλλιώς 13η Ολυμπιακή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βαρκελώνης. Ξεχώρισαν οι Έλληνες Ιστιοπλόοι Μιχάλης Μηλαίος και Παύλος Καγιαλής...


Εχθές το απόγευμα τα δέκα καλύτερα σκάφη της ολυμπιακής κλάσης 470 έτρεξαν για το Medal Race μετά απο πέντε επιτυχημένες ημέρες (10 κούρσες). Οι Ιταλοί ιστιοπλόοι κατέλαβαν την πρώτη θέση και το Trofeu Ciutat de Barcelona ενώ στο βάθρο ανέβηκαν οι Έλληνες Ιστιοπλόοι Οι Μιχάλης Μηλαίος – Παύλος Καγιαλής και οι Παναγιώτης Μάντης – Θεόδωρος Πολυχρονίδης για την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ολυμπιακή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βαρκελώνης
Για πέντε ημέρες έτρεχαν περίπου 100 Ιστιοπλόοι στις ολυμπιακές κλάσεις Laser και 470. Ακόμη πραγματοποιήθηκαν σε 2 ημέρες οι αγώνες για τις κλασεις Laser Radial, Europe και 420. Στα Laser πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ισπανός ιστιοπλόος Χαβιέρ Χερνάντεζ ενώ στα 470 Οι Ιταλοί Παγκόσμιοι πρωταθλητές (2003) Γκάμπριο Ζαντονά και Αντρέα Τρανί. Άξιοι πρωταθλητές της ιστιοπλοϊκής εβδομάδας έχοντας κερδίσει το Trofeu Ciutat de Barcelona, χρηματικό έπαθλο αξίας 1500 Ευρώ.

 

Ολυμπιακή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βαρκελώνης

 

Οι άνεμοι Δυτικοί εντάσεως 15 κόμβων χάρισαν σε όλους τους συμμετέχοντες έναν συναρπαστικό αγώνα. Οι Ιταλοί με 18 βαθμούς ποινής είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση και μαθηματικά. Μολονότι αντιμετώπισαν την κούρσα με σχετική χαλαρότητα τερμάτισαν πρώτοι με τους Έλληνες διεκδικητές (43 βαθμούς) σε απόσταση αναπνοής. Το ελληνικό πλήρωμα παρόλο που στην τελευταία κούρσα τερμάτισε 9ο κατάφερε να ανέβει στο βάθρο (2η θέση γενική κατάταξη) εξαιτίας της πολύ καλής συμμετοχής που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

 

Ολυμπιακή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βαρκελώνης 

 

Τα ελληνικά πληρώματα συνεργάστικαν άψογα για την ανάδειξη της χώρας μας, καταφέρνοντας να μοιραστούν την 2η, 3η, 4η και 5η θέση.

 

 

 

Ολυμπιακή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βαρκελώνης

 

Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος και έτσι αναμενόταν, δεδομένου ότι αυτός ο αγώνας μαζί με τον διεθνή αγώνα της Μαγιόρκα με την επωνυμία κύπελλο της πριγκίπισσας Σοφίας που αρχίζει στο τέλος της εβδομάδας αποτελούν τα τελευταία κριτήρια για το ποιο σκάφος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Κίνα.

 

 

Ολυμπιακή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Βαρκελώνης


 

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Μαγιόρκα... Το Sailing Channel Greece έυχεται καλή επιτυχία σε όλους τους ιστιοπλόους.

 

 

Γραφτείτε στο Newsletter!

Προτεινόμενα & Υποστηρικτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 579714
"Καμία Ανατολή δε μας βρίσκει εκεί που μας άφησε το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα και όταν η γη κοιμάται, εμείς ταξιδεύουμε. Φεύγω με τον άνεμο μα δεν πρόκειται να εξαφανιστώ."
- Χαλίλ Γκιμπράν, 1883 - 1931.
(c) Ιστιοπλοϊκό Κανάλι - Sailing Channel Greece